NavMenu

Union Šped: Lider u skladištenju opasnih materija po najvišim standardima

Izvor: eKapija Petak, 21.06.2024. 08:58
Komentari
Podeli
(Foto: Union Šped)
Skladište opasnih materija u okviru logističkog centra Union Šped-a izgrađeno je po poslednjim standardima i zakonskim regulativama Republike Srbije. Dugogodišnje ulaganje u unapređenje procesa, standarda, znanje i ljudske resurse rezultiralo je dobijanju svih neophodnih dozvola za prijem, čuvanje, otpremanje i prevoz ovako osetljive robe. Inkorporacija ovako složenih procedura rada sa opasnim materijama jeste potvrda sposobnosti kompanije da se prilagodi i onim najsloženijim zahtevima klijenata.

Složenost izgradnje i puštanja u rad skladišta opasnih materija ogleda se u složenim zahtevima koje skladište mora da zadovolji. Zbog tako kompleksnih zahteva i želje kompanije da zadovolji sve zahteve stejkholdera, početak izgradnje objekta odlagan je nekoliko puta. Skladište opasnih materija Union Šped-a usklađeno je sa najnovijim "Pravilnikom o tehničkim normativima za bezbednost od požara i eksplozija postrojenja i objekata za zapaljive gorive tečnosti i o usklađivanju i pretakanju zapaljivih i gorivih tečnosti Republike Srbije", usvojenom krajem 2017. godine.

U tehničkom smislu objekat ispunjava sve propisane standarde za držanje opasnih materija. Objekat je otporan prema požaru 120 minuta, izgrađeni su posebni kolektori i filteri u slučaju incidenta, električna instalacija je urađena u ex izvedbi, ugrađeni su posebni senzori za merenje gasnih isparenja, izgrađen je podzemni rezervoar za gašenje požara od 160.000 litara sa protokom vode od 21l u sekundi i instalirana je sva ostala, zakonom predviđena, oprema.

Prijem, čuvanje, manipulacija i otprema robe obavlja se u skladu sa svim važećim propisima Republike Srbije i najvišim evropskim standardima za skladištenje svih klasa opasnih materija osim klase 1 (eksplozivni materijali), kao i po važećim standardima ISO 9001, ISO 14001 I ISO 45001 i zahtevima AEO (Ovlašćeni privredni subjekat). Union Šped d.o.o. zapošljava i licencirane savetnike za transport i rukovanje opasnim materijama što daje dodatnu sigurnost i pouzdanost ovog dela poslovanja.

Union Šped d.o.o. osnovan je sa jasnom misijom koju i dan danas neguje u svojoj organizacionoj kulturi, a to je pružanje izuzetne usluge svojim klijentima, osiguravajući pouzdanost, efikasnost i bezbednost u svakom koraku logističkog lanca i profilisanje kompanije kao pouzdanog partnera svojim klijentima i saradnicima. Svakodnevno, zaposleni se trude da se prilagode zahtevima klijenata i da obezbede visoku pouzdanost u svakom rešenju kako bi klijenti mogli da se fokusiraju na svoje poslovanje dok su im logistička rešenja u sigurnim rukama.

Skladište opasnih materija nalazi se u novom logističkom centru Union Šped-a, u Dobanovcima, u blizini Beograda i raskrsnice puteva E-70 i E-75. U okviru logističkog centra Union Šped-a, pored skladišta opasnih materija, nalazi se i ambijentalno skladište, kao i skladište sa temperaturnim režimom za čuvanje i manipulaciju lekovima i medicinskim sredstvima, kao i skladište hrane životinjskog porekla koja ne zahteva temperaturni režim. Investicija u povezanu parcelu obezbedila je širenje logističkog parka, povećanje kapaciteta i dalji razvoj Union Šped-a. Poverenje klijenata daje motivaciju kompaniji da se svakodnevno trudi da se dokaže kao pouzdan partner i da širi poslovanje kroz unapređenje znanja i nove investicije.

Logistički centar Union Šped Dobarovci Surčin
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Od septembra skuplja vožnja vozovima - Popust na kupovinu karata preko aplikacije ubuduće umesto 5 biće 10%

Od 1. septembra na snagu će stupiti još jedno poskupljenje u Srbiji, a reč je o cenama karata za putovanje Srbijavozom. Kako ističu iz ove kompanije, "uzimajući u obzir da kompanija Srbijavoz prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova, doneta je odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.