NavMenu

(AG magazin) Novembar 2004, Seminar novih tehnologija - I-celings – Armstrongova zvučna ploča

Izvor: AG Magazin (pretplata www.agmagazin.co.yu/porudzbenica.htm) Petak, 18.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Seminar novih tehnologija

I-celings – Armstrongova zvučna ploča

 

Krajem novembra u svečanoj sali Građevinskog fakluteta Univerziteta u Beogradu, održan je seminar pod nazivom "Novi trendovi u dizajnu plafonskih sistema". Seminar je organizovala firma Armstrong u žeji da predstavi i približi mogućnosti koje se mogu ostvariti sa optimalnim korišćenjem njihovih proizvoda. Firma Armstrong je već duže vreme prisutna na našem tržistu, a vodeća je i najprepoznatljivija firma po proizvodnji spuštenih plafona. Osnovana je davne 1863. godine i trenutno ima preko 16.000 zaposlenih širom sveta.


Sam seminar se sastojao iz dva dela: u prvom delu su bile predstavljene nove tehnologije u dizajnu plafonskih sistema, a u drugom delu je prezentovana gama njihovih već poznatih proizvoda. Ispred organizatora seminara učesnik je bio i Morgan Sousa, product manager „I-ceilings“ zvučnih panela za Evropu, koji je za ovu priliku posebno došao iz Francuske. Pored njega seminaru su prisustvovali i Jure Zdešar, prodajni menadžer za Centralnu Evropu, koji je došao iz Slovenije, i Branko Stevanović, tehnički predstavnik zadužen za Srbiju i Crnu Goru.

Nove tehnologije

Problematiku zvučne izolacije i akustike koji se javljaju u prostorijama kao što su kancelarije ili javni prostori, prisutnima je približio Morgan Sousa. Postojeći zvuk koji se javlja u takvim prostorijama može biti neprijatan pa čak i da ometa koncentraciju zaposlenih, čime indirektno smanjuje produktivnost rada u takvoj prostoriji. Da bi se postojeća buka u radnim prostorima suzbila, Armstrong nudi rešenje preporukom korišćenja novog proizvoda - "I-ceilings" zvučnih panela. Na prvi pogled ovaj panel izgleda kao i standardne ploče koje se koriste kod spuštenih plafona. Sama ploča predstavlja zapravo mebranu zvučnika a ostali deo tog uredaja se nalazi sa unutrašnje strane tako da je element koji ga razlikuje od standardne ploče sakriven od pogleda.


Ideja razvojnog tima Ijudi iz Armstronga jeste da se kroz takve zvučne panele, koji bi bili rasporedeni po određenom rasporedu na plafonu, emituje prijatna neutralna muzika. Tako bi se neutralisao, odnosno, nadjačao postojeći zvuk i postigla zvučna zaštićenost svakog pojedinca u prostoriji. Kontrola nivoa zvuka može se maksimalno postići ovim novim proizvodom jer obezbeduje izuzetnu akustičnost. Demostracija "I-ceilings" zvučnih panela je bila na pauzi izmedu dva dela izlaganja i moglo bi se reći da je sve izgledalo veoma futuristički.


Prezentacija ostalih proizvoda


U drugom delu seminara Branko Stevanović je govorio o već poznatim proizvodima iz Armstrongovog asortimana. Predstavljeni su paneli koji se proizvode ne samo u standardnim dimenzijama od 600x600 mm, već i u paleti dimenzija od 300x300 pa sve do 300x600 (1200,1500...2500 mm) koje spadaju u nestandardne veličine. U svom asortimanu nude se i pravougaoni kao i radijalni oblici panela. Svi ovi paneli su bili predstavljeni u varijantama kao mineralne ploče, ploče mekih vlakana, drvene ploče i metalni plafoni. Ove varijante postoje u raznim dezenima odnosno teksturama. Predstavljeni su i aluminijumski elementi "Axiom" pomoću kojih se mogu praviti kaskade na spuštenom plafonu ili praviti prelazi između demontažnog i monolitnog plafona (gips), sve da bi se ispoštovali zadati arhitektonski zahtevi. U ovom drugom slučaju veza koja se ostvaruje između dva plafona je teško vizuelno uočljiva odnosno zanemarljiva. Na sve ovo, završnu reč je imao Jure Zdešar koji je predstavio još jedan Armstrongov novitet.

Pod nazivom "Infusions", ovaj element po svemu sudeći predstavlja jedan dobar arhitektonski detalj koji može dominirati u nekoj prostoriji. Njegova osobina je takava da može ponuditi odnosno zadovoljiti razne oblike. Kombinacijom više takvih proizvoda može se formirati složena figura u prostoru i time zadovoljiti neki specifičan enterijerski zahtev.

Ovakvom paletom proizvoda i noviteta proširuju se mogučnosti za arhitekte, da ono što su osmislii i realizuju. To je i bila ideja firme Armsrong - da upozna tržište sa njihovim proizvodima i da sa njima pomogne projektantima da svaku svoju ideju najbrže i najefektnije realizuju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.