NavMenu

Privremeno stopiran tender za izgradnju "zelenog" postrojenja za grejanje i hlađenje budućeg EXPO kompleksa

Izvor: eKapija Utorak, 28.05.2024. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Urbanistički zavod Beograda/PPPPN Nacionalnog fudbalskog stadiona - druga faza, screenshot)
Tender koji su Beogradske elektrane krajem aprila raspisale za izgradnju trigenerativnog postrojenja za snabdevanje toplotnom, rashladnom i električnom energijom objekata u okviru PPPPN Nacionalni fudbalski stadion privremeno je zaustavljen. Razlog za stopiranje ove javne nabavke, kako se može videti u dokumentaciji, jeste podnet zahtev za zaštitu prava, a koji obično podnose potencijalni ponuđači. Iz samog dokumenta se ipak ne vidi ko je podneo zahtev za zaštitu prava niti u vezi sa čim konkretno.

Podsetimo, predviđeno je da buduće postrojenje greje objekate u kompleksu EKSPO 2027 (sajamski prostor (17 MW), Nacionalni stadion (10 MW), tržni centar od 100.000 m2 (7 MW), prateće smeštajne objekte na 165.000 m2 (10 MW), dečju ustanovu i školu na 6.500 m2 (0,5 MW), hotel na 16.000 m2 (1,5 MW) i Akvatik centar (6 MW)). Osim toga, u planu je da na daljinski sistem snabdevanja rashladnom energijom budu priključeni sajamski prostor Ekspo 2027 (30 MW), Nacionalni stadion (7,9 MW) i tržni centar (7,5 MW).

Trigenerativno postrojenje je predviđeno za rad sa prirodnim gasom kao osnovnim i gasnim uljem kao rezervnim gorivom. Kompletno trigenerativno postrojenje, kako je istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, mora biti u stanju da funkcioniše potpuno automatski bez manuelne intervencije i biće projektovan tako da se minimizira redovno održavanje.

Pre zaustavljanja ove javne nabavke, rok za prijavu na tender bio je 30. maj, ali posle podnetog zahteva za zaštitu prava, jasno je da će taj datum biti produžen.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.07.2024.  |  Finansije

Guverner: I u Srbiji će biti uvedeno otvoreno bankarstvo

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da će u u Srbiji, kao i u zemljama EU, biti uvedeno otvoreno bankarstvo koje podrazumeva da finansijske institucije dele podatke o svojim korisnicima platnih usluga (fizičkim i pravnim licima i preduzetnicima) sa novim učesnicima na tržištu, ali uz dozvolu korisnika. Ta novina je predviđana predlogom izmenama Zakona o platnim uslugama koje je Tabaković

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.