NavMenu

Televisa presenta: Tek "odmrznut" tender za kupovinu 25 tramvaja opet zaleđen, razlog ponovo zahtev za zaštitu prava

Izvor: eKapija Nedelja, 26.05.2024. 15:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)Ilustracija
Beograđani novi tramvaj nisu dobili više od deceniju, a kada će ga zaista i dobiti više se ne može ni naslutiti. Jer, tenderski postupak za kupovinu 25 novih šinskih vozila pretvara se u svojevrsnu saobraćajnu "Televisa presenta". Ovaj postupak zaista dobija zaplete karakteristične latinoameričkim telenovelama u kojima tek što publika pomisli da je problem rešen, pojavi se novi.

U slučaju ovog tendera tek što je 23. maja ponovo pokrenut postupak, koji je suspendovan početkom maja zbog podnetog zahteva za zaštitu prava, on je danas, odnosno 24. maja ponovo suspendovan. I ovoga puta razlog za produžetak u ovoj tenderskoj utakmici, kako se može videti u dokumentaciji, jeste zahtev za zaštitu prava. To znači da će, nanovo, i rok za podnošenje i otvaranje ponuda ponovo biti pomeren i prolongiran. Posle poslednjeg pokretanja ovog tendera, kao novi rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih ponuđača, podsećamo, bio je određen 27. maj do 8.30 sati odnosno naredni ponedeljak. Pre suspenzije tenderskog postupka, pokrenutog 11. aprila, prvobitni rok bio je 7. maj.

Kao što smo pisali, kada je i prethodno bio suspendovan ovaj tender, pitanje njegovog okončanja zavisiće od dalje dinamike i koraka nadležnih odnosno GSP Beograd kao naručioca i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Ovakav rasplet ipak ne iznenađuje ako se zna da je ova nabavka od pokretanja "nakrivo nasađena" što zbog materijalnih grešaka u njoj, što zbog objavljene cene za nabavku, što zbog neuobičajeno velikog broja prigovora potencijalnih ponuđača.


D. A.Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj

GSP i zvanično zaključio ugovor o nabavci 25 novih tramvaja sa turskom kompanijom Bozankaya - Isporuka prvih vozila za 12 meseci

GSP Beograd objavio je na Portalu javnih nabavki i zvanično Obaveštenje o dodeli ugovora o nabavci 25 novih tramvaja turskoj kompaniji Bozankaya Otomotiv. Ukupna vrednost je nešto više od 7,8 milijardi dinara, odnosno 67,3 mil EUR bez PDV-a, ili oko 81 mil EUR kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 mil EUR. Kako je ranije objavljeno u odluci o dodeli, rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.