NavMenu

SatROUTE™: sistem za planiranje, praćenje i upravljanje rutama i radnim zadacima - optimizovane i efikasne rute za samo 30 sekundi

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2024. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: Satwork)

Kompanija Satwork već 20 godina na tržištu pruža usluge u oblasti satelitskog praćenja vozila i unapređenja poslovnih procesa kroz različite vrste servisa baziranih na lokacijama.

Prateći zahteve i potrebe klijenata i u stalnom nastojanju da se obezbedi maksimalan kvalitet usluge, ova kompanija je na tržištu ponudila novi servis za optimizaciju, planiranje, raspored i zakazivanje ruta - SatROUTE™.

SatROUTE™ kreira efikasnije rute za celu flotu na osnovu poslovnih ograničenja i ciljeva koji su specifični za svakog korisnika. Rute se više ne moraju ručno planirati i optimizovati, dovoljno je samo uneti odredišta, a SatROUTE™ će dalje planirati i optimizovati najbržu rutu za samo 30 sekundi!

SatROUTE™ sistem omogućava korisnicima da planiraju i obilaze rute, prikupljaju podatke u realnom vremenu uz pomoć GPS uređaja i analiziraju te podatke kako bi poboljšali buduću taktiku za upravljanje transportom i unapredili poslovne procese. Softver za optimizaciju rute planira redosled zaustavljanja koje vozač prati kako bi poboljšao efikasnost rada i korisničku uslugu.

Planer rute omogućava da se spreče neplanirana zaustavljanja i neplanirana napuštanja dodeljene rute. Napuštanje rute automatski generiše alarm i notifikaciju dispečeru putem SMS - a ili e-mail servisa.

Satelitsko praćenje omogućava praćenje vozila na ruti u realnom vremenu što osigurava da vozači slede uputstva i da ne voze agresivno.

SatROUTE™ pojednostavljuje proces dokazivanja isporuke kako bi se izbegli bilo kakvi sporovi sa kupcima.


Kako funkcioniše SatROUTE™ sistem

SatROUTE™ sistem automatski generiše efikasne i optimizovane rute što omogućava kompaniji da precizno isplanira i usluži sve svoje klijente prema određenim vremenskim terminima, da skrati vreme putovanja, uštedi gorivo i omogući dovoljne pauze za vozače.

Pronalaženje pravog tipa rute nije i nikada neće biti proces koji se može jednom ustanoviti jer zavisi od niza faktora. U ovom procesu koji se stalno ponavlja, korisnik će pronaći ravnotežu između potreba kupaca, troškova transporta i vremena putovanja uz pomoć različitih tipova optimizacija:

1. Uporedni planer rute: planirana u odnosu na stvarnu rutu - vizuelni uporedni prikaz kretanja GPS uređaja i optimizovane planirane rute na interaktivnoj mapi.

2. Automatski planer rute: sistem generiše optimizovanu rutu na osnovu aktivnosti iz baze podataka prikupljenih uz pomoć GPS uređaja (npr. lokacije od interesa, tačke zaustavljanja ili mirovanja, ...).

3. Prilagođeni planer rute - dispečer generiše ručno sopstvenu rutu i način putovanja birajući dve ili više lokacija na interaktivnoj mapi. Kao početak rute može se izabrati trenutna lokacija GPS uređaja.


Ušteda uz najsavremenija rešenja za upravljanje transportom

SatROUTE™ omogućava korisniku da unapred strateški pripremi i dinamički generiše optimalne, efikasne i izbalansirane rute za odgovarajuće dane isporuke koristeći lokacije od interesa, mirovanja ili tačke zaustavljanja evidentirane na osnovu aktivnosti iz baze podataka.

Sa pravom strategijom optimizacije ruta, moguće je kreirati prilagođena pravila dnevnog, sedmičnog, mesečnog i godišnjeg rasporeda zakazivanja ruta stvarajući efikasan sistem upravljanja voznim parkom koji će povećati produktivnost.

SatROUTE™ sistem kroz svoje napredne servise i najsavremenija rešenja za upravljanje transportom omogućava korisnicima da planiraju i obilaze rute, prikupljaju podatke u realnom vremenu i analiziraju te podatke.Mobilna aplikacija SatROUTE™

Dispečerima i vozačima na raspolaganju je i mobilna aplikacija koja omogućava pregled svih dodeljenih radnih zadataka/lokacija, sa planiranim vremenom posete i redovnim ažuriranjem informacija, zatim prikaz na mapi dodeljene optimizovane rute, navigaciju do izabrane lokacije, kao i štampanje radnog zadataka na licu mesta preko termalnog štampača.

Mobilna aplikacija SatROUTE™ omogućava u verziji SatDROID_PRO:

Pregled svih dodeljenih radnih zadataka/lokacija:

  • naziv radnog zadatka
  • planirano vreme posete
  • vreme posete (automatski evidentirano i ažurirano)
  • ažuriranje informacija o radnom zadatku (npr. uzrok kašnjenja, promena odredišta i sl.) što je odmah dostupno dispečeru
  • trajanje posete (vreme provedeno na lokaciji radnog zadatka)
  • status zadatka (posećeno/neposećeno)

Prikaz na mapi dodeljene optimizovane rute sa svim dodeljenim radnim zadacima prikazanim na mapi (istaknute lokacije: zeleno posećeno/neposećeno crveno).

Navigaciju do konkretnog radnog zadatka, navigacija od trenutne lokacije telefona/korisnika do izabranog radnog zadataka, ili navigacija do svih neposećenih zadataka.

Štampanje radnog zadataka na licu mesta preko termalnog štampača.

(Foto: Satwork)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.