NavMenu

U junu počinje demontaža Starog savskog mosta i pripremni radovi za izgradnju tunela - Pred Beograđanima ogromne saobraćajne gužve u najavi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.05.2024. 14:17
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Dodatnih pomeranja rokova za više puta najavljivano i odlagano rušenje Starog savskog mosta u Beogradu, čini se, više neće biti. Jer, kako je najavio predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić, uklanjanje zelenog lučnog mosta nad Savom krenuće početkom juna. U isto vreme, odnosno početkom narednog meseca, kako je Šapić rekao, krenuće i radovi na tunelu od Ekonomskog fakulteta do Palilule. Taj tunel koji u gradskim planovima postoji decenijama, uranjaće u zemlju u Bulevaru despota Stefana, drugi kraj tunela će izbijati upravo u zoni Ekonomskog fakulteta i ukupno će biti dug oko dva kilometra. Imaće dve tunelske cevi i po dve trake u svakoj od njih.

Kako je ukazao Šapić u toku obilaska lokacije u Bulevaru despota Stefana gde će i startovati izgradnja tunela, kada je reč o njemu, u junu će početi pripremni radovi za taj posao. Vrednost izgradnje tunela iznosi 235 mil EUR, finansijer je Vlada Srbije, nosilac projekat je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, a ugovor o izgradnji potpisan je u novembru 2023. godine, podseća Beoinfo. Šapić je naglasio da je promenjen projekat po kojem je trebalo da se dosta objekata kod Ekonomskog fakulteta ruši, te da sada, po novom projektu, na tom mestu tunel, koji će graditi Power Construction Corporation of China, uranja u zemlju. Očekivanja su, dodao je, da bi u toku sledeće godine mašina "krtica" trebalo da započne bušenje.


(Foto: srbija2027.gov.rs)

Kada je reč o uklanjanju starog mosta i pripremi za gradnji novog, Šapić je naveo da je "po prvobitnom planu trebalo da saobraćaj bude zatvoren, ali to grad sebi nije mogao da priušti", tako da će se iz Vladimira Popovića napraviti privremena saobraćajnica za pravac ka Brankovom mostu, odakle će saobraćaj normalno funkcionisati. Šapić je podsetio i da je donji deo Balkanske postao dvosmerna ulica.

– To je urađeno da bi se premostio period radova, a kako bi stanovnici oko Sava centra, Tržnog centra Ušće i iz blokova imali alternativu prelaska reke do Nemanjine ulice. Takođe će biti organizovane posebne autobuske linije gradskog prevoza koje će se preko Brankovog mosta uključivati u Ulicu Gavrila Principa i preko Balkanske se ulivati u Nemanjinu, a odakle će te putnike preuzimati tramvaji. Nema sumnje da će Brankov most biti opterećen – istakao je Šapić.

Prema projektu statički sistem novog mosta podrazumeva dvostruki čelični luk, kao i da se čelična konstrukcija oslanjati na šest armirano-betonskih stubova, od toga dva u reci. Predviđena visina rečnih stubova je 23 m i 15 m. Saobraćajni profil na mostu predviđa dve kolovozne trake od 6,5 m, tramvajski koridor u sredini, širine 8 m i trotoare sa obe strane od 3,3 m, koji uključuju i biciklističke staze.

Kako je još zimus navedeno na sajtu "Srbija2027" izgradnja mosta treba da bode gotova u toku 2027, a gradnja tunela 2030. I bez ovih rokova, jasno je da će Beograđani i svi one koji u glavni grad dolaze, morati da računaju na velike, dodatne saobraćajne gužve i saobraćajne kolapse u delu grada u kojem su i sa trenutno funkcionalnim Starim savskim saobraćajne gužve svakodnevica. Ne treba biti saobraćajni stručnjak da se predvidi šta će njegovo uklanjane značiti za svakodnevni saobraćaj preko Save dok se novi most ne završi.

Jer, čim krene uklanjanje Starog savskog mosta, jasno je da će odmah preko njega biti ukinut sav saobraćaj, a samim tim i javni gradski. Kako preko beogradskog toka Save postoji samo još jedan most preko koga mogu da prelaze tramvaji (Most na Adi), jedino logično rešenje je da se na njega preusmere tramvajske linije koje sada prelaze preko Starog savskog mosta. Ti tramvaji će potom iči kroz Savsku ulicu do ponovnog uključenja na redovnu trasu u Nemanjinoj.

Brankov most - Saobraćajni kolapsi u najavi (Foto: Tomas Martinez/Unsplash)Brankov most - Saobraćajni kolapsi u najavi

Za putnike koji će bez tramvajskih linija ostati od zone novobeogradske železničke stanice i budućeg novog BAS-a pa do Nemanjine, po svemu sudeći biće uvedene privremene autobuske linije koje je Šapić pre dva i po meseca nazvao šatl linijama. Ali, u praksi to bi trebalo da bude ništa drugo do klasičnih privremenih autobskih linija. To privremeno, kada je reč o gradnji novog mosta, okvirno će, ako se zna koliko je trajala gradnja poslednjih beogradskih mostova, trajati najmanje tri godine, ako ne i više.


Kredit od 80 mil EUR za most

Da će Stari savski most biti uklonjen, a ne obnovljen i dograđen, kako je tadašnji gradonačelnik Siniša Mali najavljivao dotada, postalo je jasno u proleće 2017. godine. Pet i po godina kasnije javnost je saznala i koliki će biti ceh za rušenje i izgradnju novog čeličnog mosta na njegovom mestu. U jesen 2022. Skupština Srbije usvojila je predlog zakona o potvrđivanju ugovora o kreditu od 79,9 mil EUR. Ugovor o zajmu osiguranom kod China Export & Credit Insurance Corporation vlada je potpisala sa grupacijom BNP Paribas. Kao ukupna vrednost posla projektovanje i izgradnje, kako je tada istaknuto, utvrđeno je 94 mil EUR, a to je iznos koji će biti plaćen izvođaču radova kineskoj kompaniji Power China. Iz kredita se, kako je predviđeno i tada obznanjeno, finansira maksimalno 85% od ukupne vrednosti posla.

U tekstu nacrta tog zakona, između ostalog, pisalo je da je varijabilna kamatna stopa pod kojom se Srbija zadužuje euribor plus marža od 1,05%, da će se kredit otplaćivati u toku sedam godina u 14 jednakih polugodišnjih rata i da zajam treba da se povuče u roku od tri godine od stupanja na snagu ugovora o kreditu. Ali, tada nije precizirano koliko će novca od tih gotovo 80 mil EUR zaduženja ići na izgradnju novog mosta, a koliko za rušenje postojećeg, kao ni to da li je u tu sumu uključena izgradnja pristupnih saobraćajnica sa novobeogradske i strane starog dela prestonice.

(Foto: dejan Aleksic/Unsplash)

Nemci izgradili, Zarić spasao, odlazak u istoriju najavljen 2017.

Stari savski most beogradske savske obale premostio je 1942. godine u toku nacističke okupacije, jer u tom trenutku nad beogradskim tokom Save nije bilo niti jednog drumskog mosta. Zeleni lučni most projektovala je i 1942. izgradila nemačka firma C. H. Juchoiz Dortmunda. Prvobitno je trebalo da premosti Tisu kod Žablja, ali su Nemci promenili plan i konstrukciju preusmerili u Beograd. Od nacističkog miniranja 1944. spasao ga je učitelj Miladin Zarić. Na mostu dužine oko 400 metara šine su postavljene osamdesetih godina 20. veka. Poslednja rekonstrukcija bila je 2008. godine, a pre desetak godina Udruženje "Imamo plan" predložilo je Skupštini grada da most ponese Zarićevo ime, ali od toga nije bilo ništa.

Da je ovom mostu, onakvom kakvim ga znam, odzvonilo, u jesen 2016. za Politiku je potvrdio tadašnji gradonačelnik Siniša Mali. Ali, plan koji je tada najavio Mali bio je da se njegova prepoznatljiva lučna konstrukcija očuva, a da se uradi most na dva nivoa, sa više kolovoznih traka i posebnim delom za pešake i bicikliste. Ipak, samo nekoliko meseci kasnije, isti list otkriva da od toga po svemu sudeći neće biti ništa, da će Stari savski u potpunosti biti uklonjen i da će se na njegovom mestu graditi novi most što je ubrzo potvrdio i Stari dvor. To, očekivano, nije prošlo bez negodovanja javnosti. Jer, gradski oci uveravali su da stari most nema ama baš nikakvu vrednost, sem emotivnu, zbog čega će, uostalom, biti sačuvan i preseljen. Ukazivali su i da je svakako bio "privremeno" rešenje još u doba nacista, kao i to da novu konstrukciju sa više traka stari stubovi mosta ne bi izdržali, kao i da ti stubovi smetaju plovnom putu. Stručnjaci su to ubrzo demantovali tvrdeći da i te kako postoje tehnološka rešenja kojima bi stubovi trajno mogli da se ojačaju ako je to zaista potrebno. Već te godine sproveden je i arhitektonski konkurs za idejno rešenje novog savskog mosta na mestu starog čija bi konstrukcija, kako je navedeno, obezbedila odgovarajući plovni put širine 150 metara i visine 9,5 metara, s obzirom na to da se radi o međunarodnom plovnom putu.

Početkom 2018. u jeku izborne kampanje za Beograd, odlazeći gradonačelnik Mali i njegov tim najavljuju da će idejno rešenje koje će raditi Saobraćajni institut CIP biti završeno do kraja te godine i da će ubrzo biti izdata građevinska dozvola i biran izvođač radova. Tada je ukazano i da će zadatak CIP-a biti da utvrdi najbolji način za demontažu Starog savskog mosta, njegovo čuvanje i preseljenje na novu adresu. Ipak, u jesen 2022. Milutin Ignjatović, tadašnji generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, za Politiku je naveo da je njegova firma uradila idejni projekat za novi most, ali da im je taj posao potom oduzet".

U jeku najava o izgradnji novog mosta organizovana je i anketa u čiju verodostojnost je dobar deo javnosti sumnjao. Gradski čelnici januara 2018. uveravali su da među glasovima vode oni prema kojima bi Stari savski, kad za to dođe vreme, trebalo da bude preseljen između Novog Beograda i Ade Ciganlije, gde bi bio pešačko-biciklistički ili da spoji Zemunski kej sa Lidom. Umesto toga, naknadno se objavljuje da nisu pobedili u glasovima ni Ada, ni Lido, nego odlazak mosta na suvo – kao skulptura na Ušću. I taman kada se činilo da je to definitivna odluka posle brojnih obrta na temu njegovog seljakanja, iz grada je ukazano da će demontaža Starog savskog početi 2022. godine, da će biti prebačen na privremenu lokaciju na Paliluli i da će se naknadno odlučiti šta će biti sa njim, odnosno kako će biti iskorišćen. Na ovo se grad, čini se, odlučio upravo baš zato što dobar deo beogradske javnosti na ideju o selidbi mosta na suvo nije blagonaklono reagovao, koliko god u gradu tvrdili da je to rezultat ankete među građanima.

Pre oko dve godine, kada je po ko zna koji put bila aktivirana priča da će uskoro početi uklanjanje Starog savskog mosta, beogradska opozicija i deo javnosti najavili su da će svojim telima blokirati građevinske mašine kako bi sprečili uklanjanje zelene lučne konstrukcije.

D. Aleksić


Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Vlada usvojila uredbu za brzu saobraćajnicu Vožd Karađorđe - Gradnja prve deonice od Lazarevca do Aranđelovca počinje do kraja godine

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za brzu saobraćajnicu Vožd Karađorđe, čime se stiču uslovi da se do kraja godine otpočne za izgradnjom prve deonice te brze saobraćajnice – od Lazarevca do Aranđelovca. - Izgradnja državnog puta I reda Vožd Karađorđe, kao savremenog putnog pravca, od strateškog je značaja u povezivanju lokalnih samouprava, ravnomernom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.