NavMenu

Globalis, IM Sunce i Virtus solis gradiće solarne elektrane u Mostaru i Stocu

Izvor: Indikator Ponedeljak, 20.05.2024. 09:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Samuel Faber)Ilustracija
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona dodijelila je nove koncesije za izgradnju fotonaponskih elektrana, izvještava Indikator.ba.

Društvu Globalis Mostar data je koncesija za izgradnju FNE Prikoje 1-13 u k.o. Raštani na području Mostara. Svaka od elektrana je instalisane snage 999 kW. Jednokratna koncesiona naknada za fotonaponske elektrane pojedinačno iznosi 4.073 KM. Društvo Globalis je, podsjeća Indikator, u vlasništvu Damira Džidića i Ane Cvitković.

Društvu IM Sunce iz Čitluka data je koncesija za 30 elektrana MI Solis instalisane snage 990 KW, svaka na lokaciji k.o. SP Slipčići, Grad Mostar. Jednokratna koncesiona naknada za svaku elektranu iznosi 5.212 KM. Takođe, data je koncesija za solarne elektrane IM SUNCE 2, 3, 21, 22, 23, 24 i 25 i TERA 1, 2 i 3, na lokalitetu Polog, Grad Mostar.

Firma IM Sunce u vlasništvu je Ive Mamić, kćerke Zdravka Mamića.

Društvu Virtus Solis iz Tuzle dodijeljena je koncesija za FNE Green Power 1 i 2 instalisane snage po 150 kW i FNE Solaris, sve u K.O. Pješivac, Grad Stolac. Jednokratna koncesiona naknada za svaku fotonaponsku elektranu pojedinačno iznosi 709 KM. Vlasnici Virtus Solisa su Emir Vikalo i Hazim Vikalo.

Koncesije su dodijeljene na period od 30 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ukidaju se dva kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz Topolu - Osnovna trasa ostaje

Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica-Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. - Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca –

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.