NavMenu

Usvojena Uredba o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju - Zadatak promovisanje državnih interesa

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.05.2024. 11:37
Komentari
Podeli
(Foto: ColorMaker/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju kako bi se domaćoj i stranoj javnosti dodatno promovisali državni interesi i to kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva.

- Kancelarija će imati za cilj da doprinese boljem protoku informacija, i obavljaće stručne poslove za potrebe vlade, a učestvovaće i u organizovanju, sprovođenju i podržavanju aktivnosti kako bi se u svetu predstavili srpska kultura, istorija, duhovnost, umetnost, jezik, nauka i sport - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi vlade prihvatili su Izveštaj o potrebi izgradnje neophodnih gasovodnih objekata radi obezbeđivanja snabdevanja prirodnim gasom postojećih i budućih potrošača na teritoriji grada Novog Sada i povećanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tom području.

Usvojenim Zaključkom preporučuje se Javnom preduzeću Srbijagas da preduzme sve neophodne aktivnosti kako bi gasovodni objekat bio izgrađen.

Na sednici su usvojeni sporazumi i memorandumi o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gabon u oblasti odbrane i sporta. Usvojen je i Zaključak o saglasnosti da se zaključi Memorandum o razumevanju između Odbora za nauku i tehniku Uprave grada Pekinga, Administrativnog odbora Naučnog parka Zhongguancun, koji je poznatiji kao Z Park, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i BIO4 kampusa.

Vlada je usvojila i Zaključak o ovlašćenju za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Japana o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.