NavMenu

Potpisan protokol o saradnji Srbije i Bavarske, PKS predfstavništvo u Minhenu, pomoć Nemačke na Koridoru 7 (Dunav)

Izvor: Danas Četvrtak, 17.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Predstavnici Zajedničke komisije Srbija-Bavarska potpisali su Protokol o daljoj saradnji u oblasti privrede, nauke, kulture i obrazovanja, kao i u oblasti javnog sektora i lokalne samouprave.

 

U skladu sa Protokolom, Privredna komora Srbije će do jeseni 2005. god. otvoriti svoje predstavništvo u generalnom konzulatu Srbije i Crne Gore u Minhenu, preko koga će privrednici Bavarske redovno obaveštavati o procesu privatizacije u Srbiji i mogućnostima inverstiranja bavarsih preduzeća u Srbiju.

 

Dogovoreno je i da Bavarska pomogne Srbiji u razvoju saobraćajnog Koridora 10 i plovnog Koridora 7 na Dunavu, naglasivši da će do kraja avgusta 2005. godine Dunav kroz Srbiju biti plovan. U oblasti poljoprivrede dogovorena je pomoć Bavaraca u izradi agrarne politike Srbije u skladu sa propisima Evropske unije, razmena studenata i stručnjaka iz oblasti agrara. (www.koridor10.com)

 

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.