NavMenu

Beograd gradi još jedan rezervoar vode na Lipovici

Izvor: eKapija Subota, 27.08.2011. 12:00
Komentari
Podeli


Grad Beograd obezbedio je sredstva za izgradnju još jednog rezervoara vode na Lipovici, kapaciteta dva puta po 5.000 kubnih metara vode, koju će sprovesti JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

– Južni prigradski sistem vodosnabdevanja napaja oblast duž Ibarske magistrale, duž Starog ripanjskog puta i smer Guncati–Barajevo i oblast Barajeva. Budući da se ovaj sistem širi prema Lazarevcu, Barajevu i Ripnju, postoji potreba za većom količinom vode – rekao je Milan Milanović, rukovodilac Sektora proizvodnje i tehničke podrške JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

On je podsetio da je nedavno rekonstruisana crpna stanica "Železnik", koja napaja ova tri pravca i rezervoar na Lipovici, čime su poboljšani dovod i količina vode. Postojeći rezervoar kapaciteta dva puta po 1.500 kubnih metara vode ipak nije dovoljan ukoliko dođe do kvara u sistemu, dužeg zastoja ili evenutalnog prekida u dovodu vode iz crpne stanice "Železnik". Zato će biti izgrađen još jedan rezervoar kapaciteta dva puta 5.000 kubnih metara vode.

– Novi rezervoar će uz postojeće kapacitete obezbediti pouzdanije snabdevanje vodom građana sa područja južnog prigradskog sistema. U naredne dve godine obezbedićemo još jedan, rezervni pravac napajanja rezervoara na Lipovici iz crpne stanice "Žarkovo", što će dodatno doprineti sigurnom snabdevanju dovoljnom količinom pijaće vode građana ovog dela Beograda – istakao je Milan Milanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.