NavMenu

Penušava strast na Begeju - Đorđe Balašević otvorio "Dane piva" u Zrenjaninu

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.08.2011. 15:43
Komentari
Podeli

Đorđe BalaševićĐorđe Balašević

Zrenjaninski zet Đorđe Balašević koncertom na sceni "Sima Cacin" otvorio je juče "Dane piva" u gradu na Begeju. Skučen prostor Tiršove ulice i temperatura iznad 40 stepeni C nije pokolebala verne obožavatelje panonskog mornara da uživaju u spektaklu koji je trajao više od dva sata.

Kako popularni Balašević već godinama nije nastupao u prestonici, mnogim Beograđanima nije bilo teško da pređu 75 kilometara i da posle sat vremena vožnje stignu u najveći grad u Banatu.

Za razliku od "Beogradskog bir festa" gde dolaze pretežno mladi, "Dani piva" u Zrenjaninu bili su povod za porodični izlazak, pa su u publici bile sve generacije.

Pored koncerta na sceni "Sima Cacin", na glavnoj bini na Žitnom trgu nastupio je zrenjaninski "Overdrive", a zatim i "Partibrejkersi" i "6 Pack", dok je u Gradskoj bašti goste zabavljao tamburaški orkestar "Melem".

Đorđe BalaševićĐorđe Balašević

U sklopu programa manifestacije, večeras će od 20 časova nastupiti Panta Šiklja Nafta, a zatim Sajsi MC, Marccelo i Rambo Amadeus. U 22 sata biće organizovano takmičenje u brzom ispijanju piva i držanju pivske krigle.

Narenih dana na toj bini nastupiće još i Bajaga, Masimo Savić, Eva Braun, Veliki Prezir, Zemlja gruva, i drugi.

Na sceni "Sima Cacin" održaće se Internacionalni festival folklora "Lala", sviraće orkestar "Tiririr". Za večeras je planiran koncert Lajka Feliksa, a narednih dana O Đile i drugih izvođača. Poslednje večeri, 28. avgusta, na toj bini nastupiće Zvonko Bogdan.

U sklopu programa "Dana piva" biće organizovan i Festival tamburaša "Prim za primom", manifestacija "Banatske vredne ruke", kao i mnogobrojni sportski sadržaji i programi namenjeni deci.

Osim muzičkog programa, pivske i gastronomske ponude, danas će biti otvoren i INOCOOP - 12. po redu Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva.

Organizatori ove tradicionalne turističko-zabavne i sportsko-rekreativne manifestacije su Grad Zrenjanin i Turistički centar grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.