Izvor: eKapija | Sreda, 24.08.2011.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stočari kupili 120 steonih junica simentalske rase uvezenih iz Nemačke

(Foto: b)

Predstavnici AD "Mlekara Šabac", Poštanske štedionice i 49 poljoprivrednih proizvođača iz Srbije juče su u Gradskoj kući potpisali Ugovor o kupovini 120 visoko kvalitetnih steonih junica simentalske rase uvezenih iz Nemačke. Posao se obavlja prema Uredbi o utvrđivanju programa kreditne podrške za razvoj stočarstva u 2011. godini kroz subvencionisanje dela kamatne stope, koju je sredinom godine donelo Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, vodoprivrede i šumarstva.

Od 49 farmera koji su juče potpisali ugovore, 14 je sa područja Grada Šapca, a do kraja sedmice u istu proceduru kupovine junica ući će još 60 proizvođača. U prethodnom periodu za 84 farmera uvezeno je 229 junica.

Uz želje za uspeh u poslu, prisutne su pozdravili zamenica gradonačelnika Šapca Jasminka Ristivojević, direktor šabačke "Mlekare" Zoran Matić, direktor Direkcije za poljoprivredu Predrag Srdanović, kao i predstavnici Poštanske štedionice.

- Mlekara kao spona između Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednika, i Grad Šabac čija je Direkcija za poljoprivredu kontaktirala sa farmerima, pružala im stručne savete i sprovodila administrativne postupke za realizaciju ove mere, na ovaj način pružaju podršku stočarskoj proizvodnji. Naši proizvođači su sada u prilici da poboljšaju sastav stočnog fonda i budu konkurentniji na tržištu, što će rezultirati kvalitetnijim životom na poljoprivrednim gazdinstvima - istakla je zamenica gradonačelnika Šapca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.