NavMenu

"Krticom" ispod Zemuna i Novog Beograda - Raspisan tender za izradu elaborata o kontrolnim geološkim istraživanjima prve faze druge linije metroa od depoa Bežanija do Merkatora

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2024. 09:25
Komentari
Podeli
Trasa prve faze druge linije metroa (Foto: Print screen / Tenderska dokumentacija)Trasa prve faze druge linije metroa
JKP Beogradski metro i voz raspisalo je javnu nabavku za izradu elaborata o kontrolnim geološkim istraživanjima prve faze druge linije metroa od depoa Bežanija do Merkatora. Prva faza druge linije beogradskog metroa od stanice depo Bežanija (uključujuči stanicu) do stanice Merkator (uključujući stanicu), na kojoj je potrebno uraditi kontrolna geološka istraživanja, kako se ističe, obuhvata deonicu dugu 11,5 km i ona će imati 12 stanica, 8 evakuaciono-ventilacionih okna (šahta), 11 međustaničnih tunelskih deonica i jednu tunelsku deonicu u plitkom iskopu (Cut&cover).

Osnovna namena dokumentacije je dopuna podataka dobijenih detaljnim geološko-geotehničkim istraživanjima terena za potrebe idejnog projekta, koja su sprovedena u periodu 2021 – 2023 godine. Između ostalog, neophodno je utvrditi precizni položaj i orijentaciju kontakata litoloških slojeva tamo gde postoje određene nesigurnosti, kao i stanje i svojstva terena i stenskih masa. Istražni radovi su, dodaje se, obavezni na delovima trase koji nisu dovoljno "pokriveni" ranijim istraživanjima ili u kojima složenost geološke građe uslovljava dopunska pojašnjenja.

- Takođe je potrebno definisati geotehničke uslove i preporuke za izgradnju buduće metro linije. Izrada dokumentacije treba da obuhvati analizu posmatranog prostora u interaktivnoj zoni, od po 50 metara levo i desno od osovine koridora prve faze linije dva metroa. Izrada geološke dokumentacije zasniva se na postojećoj inženjerskogeološkoj i geotehničkoj dokumentaciji čiji rezultati će biti dopunjeni rezultatima novih istraživanja.
Za potrebe izrade Geološkog elaborata dokumentacije, treba izvršiti analizu rezultata svih postojećih geoloških istraživanja u okviru koridora prve faze druge linije metroa, kao i svu dokumentaciju koja je obrađivala slične ili iste terene kroz koje će prolaziti trasa prve faze druge linije metroa - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Na osnovu stepena istraženosti, lokacije istražnih radova, kako je istaknuto, treba predvideti duž projektovane trase metroa, na mestima gde se javljju razlike u litološkim slojevima, pukotinske zone koje ranijim izvedenim istraživanjima nisu precizno definisane i objašnjenje u detaljnosti potrebnoj za izradu Geološkog elaborata.

- Na lokacijama gde su u ranijem periodu izvedeni istražni radovi, a za koju se ne poseduje dovoljna preciznost podataka neophodno je planirati nove istražne bušotine odgovarajuće dubine. Istražno bušenje treba izvesti mašinskim garniturama za bušenje, rotacionim sistemom bušenja, sa kontinuiranim jezgrovanjem primenom "Wire line" tehnologije - precizira se u dokumetaciji.

Nova istraživanja treba posebno usmeriti na one delove terena gde se predviđa podzemna deonica trase metroa i planirane stanice kao i druge inženjerske konstrukcije, naglašeno je u dokumentaciji.

Način izgradnje prve faze druge linije beogradskog metroa, na deonici od stanice depo Bežanija do stanice Marka Čelebonovića pridviđen je da bude plitki iskop (cut&cover) u dužini od 1,2 km. Od stanice Marka Čelebonovića do stacionaže u dužini od 10 km predviđen je tunel koji će se izraditi mašinom za bušenje tunela (Tunnel Boring Machine -TBM), takozvanom "krticom".

Procenjena vrednost tendera je oko 71 milion dinara bez PDV-a.

Ponude se mogu podneti do 21. maja.

Više detalja se može naći OVDE.

D. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kinezi u Srbiji traže partnere za proizvodnju vagona - Predstavnici kompanije CRCC obišli pogone fabrika Goša i Želvoz

Predstavnici najvećeg kineskog proizvođača i remontera vagona, iz firme CRCC, obišla su farbike šinskih vozila Goša i Želvoz. Predstavnici ove firme su prvo obišli pogone Goše. Najveće interesovanje bilo za proizvodni program fabrike šinskih vozila, njene opremljenosti mašinama, opremom, infarstrukturom, sistemima za proizvodnju, kadrovskim potencijalom i tehnološkim procesom koji se izvodi u Goši prilikom proizvodnje novih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.