NavMenu

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Izvor: Bonitet Četvrtak, 18.04.2024. 16:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rido/shutterstock.com)Ilustracija
Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije.

Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije.

Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za elektronski novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Authority).

Približavaju se brojci od milion korisnika i objedinjuju sve potrebne funkcionalnosti za brza, jednostavna i povoljna plaćanja. Osim u Srbiji, planiraju da se prošire na tržišta u Evropi, te posebno u susedne zemlje - BiH, Crnu Goru i Albaniju.

Ćosić je najavio da u narednim mesecima izlaze sa uslugom dodeljivanja IBAN-a svakom korisniku Aircash novčanika.

- Ova usluga će omogućiti brza plaćanja s računa svih banaka na Aircash aplikaciju, instant prenose s Aircasha na bilo koji bankovni račun, te instant prebacivanje novca s drugih mobilnih platformi poput PayPal-a, Revolut-a i sličnih na Aircash istovremeno omogućujući plaćanje i podizanje tog novca putem Aircash Mastercard kartice.


On kaže da zakonske odredbe država Zapadnog Balkana dobro prate EU regulativu, stanovništvo je digitalno pismeno, prihvata nove trendove i inovacije.

- Radujemo se skorom početku pružanja Aircash usluga i nadamo se međusobnom zadovoljstvu i zajedničkom uspehu. Ne planiramo da pružamo bankarske usluge, banke to rade, te smo otvoreni za saradnju s bankama - kaže Ćosić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kinezi u Srbiji traže partnere za proizvodnju vagona - Predstavnici kompanije CRCC obišli pogone fabrika Goša i Želvoz

Predstavnici najvećeg kineskog proizvođača i remontera vagona, iz firme CRCC, obišla su farbike šinskih vozila Goša i Želvoz. Predstavnici ove firme su prvo obišli pogone Goše. Najveće interesovanje bilo za proizvodni program fabrike šinskih vozila, njene opremljenosti mašinama, opremom, infarstrukturom, sistemima za proizvodnju, kadrovskim potencijalom i tehnološkim procesom koji se izvodi u Goši prilikom proizvodnje novih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.