NavMenu

(Pregled) Najbolje robne marke Srbije2004, Metalka Majur - i funkcionalnost i estetski efekat "Premijer" prekidača i priključnica

Izvor: Pregled Četvrtak, 17.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

„Metalka Majur"

- Lepota je u detalju ...

 

Od 1986. godine, kada je nastala mala zanatska radionica, ime preduzeća „Metalka Majur" predstavlja sinonim za tehničke inovacije u oblasti elektroinstalacionog materijala, kontinuirano poboljšanje kvaliteta sigurnost u kontaktu sa električnom energijom i superioran i moderan dizajn.

lzgraditi brend od industrijskog proizvoda koji svakodnevno koristimo, a na njega gotovo da ne obraćamo pažnju, nije lak zadatak, ali su se prekidači i priključnice iz proizvodnog programa „Premijer" svojim dizajnom i kvalitetom nametnuli kao svojevrstan tržišni fenomen koji već punu deceniju predstavlja najprodavaniji program u Srbiji i Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini i obimom prodaje značajno prednjači nad brojnim domaćim i inostranim konkurentima.

Početkom prošle decenije na tržištu elektromaterijala u Srbiji i Crnoj Gori postojala je snažna potreba za novim i drugačijim proizvodima. Ispitivanjem tržišta i pažljivim osluškivanjem želja i potreba potrošača definisan je koncept koji je i danas ostao udarni promotivni slogan „Metalke Majur": „Lepota je u detalju..." i koji je osnova velikog tržišnog uspeha. Glavna konkurentska prednost, kako programa „Premijer", tako i ostalih proizvodnih programa proizvodača iz Majura kod Jagodine jeste nov, moderan, prepoznatljiv i drugačiji dizajn koji od proizvoda koje svakodnevno koristimo čini ukras koji oplemenjuje životni i radni prostor. Najvredniji rezultat rada inženjera „Metalke Majur" je da je, uz funkcionalnost, važna karakteristika prekidača i priključnica postao i dizajn, tj. estetski efekat, a prvi brend za koji se može reći da je u tome u potpunosti uspeo upravo je „Premijer".

„Metalka Majur" je za desetak godina od potpuno nepoznatog imena u oblasti proizvodnje elektromaterijala izrasla u snažan tržišni faktor i jednog od najvećih i najznačajnijih proizvodača u ovom delu Evrope. Velikim zalaganjem zaposlenih i profesionalnim odnosom prema poslovnim aktivnostima, stalnim ulaganjem u nove tehnologije i usavršavanjem kadrova, preduzeće „Metalka Majur" nastavlja da se razvija i raste.

Najpoznatiji brend „Metalke Majur" svakako je program prekidača i priključnica „Premijer", ali su kupcima i korisnicima ove vrste proizvoda odlično poznati i drugi brendovi: „Apolo", „Elegant" i „Set Q OG". Za sve njih zajednički su prepoznatljiv dizajn, kvalitet i cena primerena domaćem kupcu.

Pored plasmana na tržište Srbije i Crne Gore, proizvodi se izvoze i u Grčku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, što je doprinelo velikoj prepoznatljivosti brendova „Metalke Majur" čineći ih čestim izborom kupaca, projektanata i instalatera kako kod nas, tako i u susednim državama.

Prateći savremene trendove u dizajnerskim i konstruktivnim rešenjima inženjeri „Metalke Majur" počeli su početkom ove godine rad na razvoju dva potpuno nova proizvodna programa koje proizvodač iz Majura tržištu planira da predstavi u narednom periodu. Kao rezultat pažljive analize tržišta i potreba različitih kategorija korisnika, kao i uvidom u trendove u proizvodnji vodećih evropskih proizvodača iz svoje branše, „Metalka Majur" je pripremila programe „Status" i „Royal". Ovim programima zaokružuje se ponuda za stambeni, poslovni, proizvodni i skladišni prostor i jačaju napori preduzeća da na duži period zauzme lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji elektromaterijala.

Jačanju brendova „Metalke Majur" svakako doprinosi i posvećenost kvalitetu koja je u poslednjem periodu razvoja jedan od ključnih faktora poslovanja. Kao prvo privatno preduzeće u Srbiji i Crnoj Gori koje je sertifikovano po ISO 9001 sistemu kvaliteta od nekog inostranog sertifikacionog tela, preduzeće „Metalka Majur" nastavilo je da unapređuje kvalitet poslovanja i proizvoda. Pored modernog dizajna oštrih linija novim proizvodnim programima dodatnu superiornost daje i samo „srce" proizvoda, tj. mehanizam (podsklop) prekidača i priključnica. Stručnjaci „Metalke Majur" razvili su u prethodnom periodu izuzetno kvalitetan mehanizam koji u potpunosti odgovara strogim medunarodnim standardima, što otvara vrata tržišta zemalja Evropske unije proizvodima domaćeg proizvodača. Kvalitet proizvoda „Metalke Majur" potvrđen je od strane renomirane evropske laboratorije za testiranje i sertifikaciju, "Intertek ETL Semko" iz Švedske, koje je izdalo sertifikate „CB", „S", „N", „D" i „FI". Dobijanjem ovih sertifikata proizvodi stiču pravo da se prodaju na najzahtevnijim tržištima u Evropi, a povećanje izvoza i veći obim proizvodnje rezultiraće otvaranjem novih radnih mesta, unapredenjem poslovnih procesa i daljim razvojem i rastom preduzeća.

Razvojem novih proizvoda iz oblasti elektroinstalacionog materijala, „Metalka Majur" nastoji da formira i učvrsti poziciju tržišnog lidera koji stalnim tehničkim, tehnološkim i dizajnerskim inovacijama teži da oplemeni i olakša život korisnicima svojih proizvoda.

 

Budućnost je počela.
Mi smo spremni... A Vi?

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.