NavMenu

Jovan Ćirić, Leasing Director Retail MPC Properties - MPC Echo simbolizuje našu želju da se dobre ideje i inovativni poduhvati šire nesmetano i donesu pozitivne promene

Izvor: Promo Utorak, 16.04.2024. 15:55
Komentari
Podeli
Kompanija MPC Properties 23. aprila u Sava Centru organizuje prvu veliku konferenciju pod nazivom MPC Echo. Cilj je istraživanje najnovijih trendova i inovacija, lokalno i globalno, a panelisti su eksperti iz naše biznis zajednice, kao i iz inostranstva. O detaljima konferencije i očekivanjima razgovarali smo sa Jovanom Ćirićem, Leasing Director Retail MPC Properties.


Možete li nam reći nešto više o konferenciji MPC Echo koju realizujete 23. aprila, u Sava Centru?

- MPC Echo je prva velika konferencija naše kompanije sa ciljem da postane tradicionalno važan događaj u industriji nekretnina. Okupljamo svoje partnere i saradnike, kao ključne aktere iz oba segmenta kako bismo zajedno istražili najnovije trendove i inovacije, lokalno i globalno. U kontekstu ritejla, transformacija šoping iskustva i prilagođavanje novim zahtevima potrošača biće bitne teme o kojima ćemo govoriti, uz osvrt na održivost i ESG principe. Echo, kao odjek, simbolizuje našu želju da se dobre ideje i inovativni poduhvati šire nesmetano i donesu pozitivne promene, baš kao što to čini MPC Properties kroz svoje poslovanje.


Koje teme će se pokrenuti u Vašoj oblasti, na ritejl panelu?

- Na konferenciji ćemo istaći trendove, nove poslovne modele, nove prilike, inovacije i budućnost šoping iskustva, a sve vreme imajući u vidu vitalne aspekte ritejl industrije. Digitalizacija, tehnologija, ali i odnos onlajn i oflajn prodaje važne su teme, danas, kada je potrebno "pomiriti" ta dva kanala. Takođe, održivost je tema od izrazite važnosti, pa ćemo se osvrnuti i na to kako se naša industrija prilagođava zahtevima za ekološki odgovornim poslovanjem.


Kako očekujete da će se globalni trendovi odraziti na strategije lizinga u šoping centrima u budućnosti?

- Smatram da će lizing biti mnogo više nego samo iznajmljivanje prostora: predstavljaće partnerski odnos između šoping centra i brendova. Fleksibilnost će biti ključna, jer će brendovi želeti da prilagode svoje prostorne potrebe u skladu sa promenljivim zahtevima tržišta. Integracija tehnoloških rešenja, ali i intezivnija saradnja u oblasti digitalnog marketinga, kao i "loyalty" programa, pomoći će u stvaranju bogatijeg i efikasnijeg iskustva za kupce.


Kako vidite ulogu ekspertskih panela na konferencijama u pokretanju upravo ovih ideja i saradnji?

- Različite perspektive i razmene iskustva na konferencijama od nemerljivog su značaja za pokretanje važnih tema i dobre energije za zajedničke projekte. Kroz diskusije i interakciju, učesnici mogu da steknu dublje razumevanje aktuelnih trendova i najboljih praksi. Konkretno, naša kompanija je ponosna što ima priliku da ugosti paneliste eksperte kako iz naše biznis zajednice, tako i kolege iz inostranstva. Sigurni smo da će svi učesnici dobiti važne uvide i biti inspirisani za nove poduhvate. Koktel koji će uslediti biće odlična mogućnost za "networking" i uspostavljanje kontakata sa liderima industrije, stoga verujemo da će MPC Echo doneti dragoceno iskustvo za sve učesnike.
Sava Centar Novi Beograd
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.