NavMenu

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Izvor: eKapija Ponedeljak, 15.04.2024. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / jorono)
Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI.

Čadež je na sastanku sa kenijskim kolegom istakao da postoji značajan potencijal za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, posebno u sektorima IKT-a, zdravstva i farmacije, poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije, navedeno je na sajtu PKS.

- Srbija i Kenija mogu da budu dobri partneri u oblasti IKT-a jer u ovom sektoru Srbija beleži izuzetan uspeh. Takođe, postoji značajan neiskorišćen potencijal u sferi poljoprivrede, građevinarstva, turizma i drugim oblastima. Zato će dve privredne komore u narednom periodu potpisati Memorandum o saradnji kako bi se osnažile privredne veze dve države - najavio je Čadež.

Delegacija Kenije predstavila je na sastanku aktuelne potrebe kenijskog tržišta i pozvala srpske kompanije da investiraju u tu afričku državu.

Ruto je istakao da je Kenija sa svojih skoro 56 miliona stanovnika tradicionalno prijateljska država za Srbiju i jedno od najznačajnijih tržišta Istočne Afrike.

Na sastanku je navedeno da Srbija može Keniji da ponudi poljoprivrednu tehnologiju i mehanizaciju, seme, đubriva, zatim, iskustva u procesima digitalizacije poslovanja, usluge i proizvode iz sektora građevinarstva i prateće infrastrukture, medicine, i drugo.

Delegacija iz Kenije posetiće narednih dana nekoliko domaćih instituta i kompanija kako bi se upoznali sa kapacitetima naše privrede i potencijalno dogovorili saradnju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.