NavMenu

Tematski bilten "Transport i logistika - Pokretač razvoja poslovanja" 6. juna na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.05.2024. 14:29
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Globalna transportna i logistička industrija nastavlja da se bori sa brojnim izazovima, od prekida u lancima snabdevanja, preko bezbednosnih sajber pretnji, do sve strožih ekoloških propisa i sada već godinama aktuelnog nedostatka radne snage.

Ali gde su problemi, tu su i rešenja. Kompanije traže i nalaze načine da automatizuju, optimizuju i unaprede kompletnu logistiku i time smanje troškove i povećaju efikasnost i produktivnost. Saveznika u ovom procesu našle su u novim tehnologijama, softverima, veštačkoj inteligenciji, koji automatizuju sisteme pripreme narudžbina, razvijaju rešenja za sortiranje, biraju optimalne rute za prevoz. Istovremeno, odgovaraju na imperativ današnjice, izražen sintagmom "zelena logistika" koji od kompanija traži smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Ni region ne posustaje. Grade se novi logistički i distributivni centri, neretko oni koji pokrivaju više zemalja regiona. Zapadni Balkan time postaje mesto sa ozbiljnim potencijalom za razvoj industrije koja služi kao pokretačka snaga ekonomije.

O svemu tome biće reči u novom tematskom biltenu eKapije koji će zajedno sa kompanijama liderima u ovoj oblasti ponuditi rešenja za savladavanje svakodnevnih izazova.

Tematski bilten "Transport i logistika – Pokretač razvoja poslovanja", koji će biti objavljen 6. juna, idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Razgovaraćemo sa relevantnim sagovornicima iz ove oblasti - od najviših državnih zvaničnika, do predstavnika kompanija koje povezuju region i svet i unapređuju sektor transporta i logistike.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.