Izvor: Pregled | Četvrtak, 17.03.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Eurofond" postao vlasnik fabrike vode "Bjelasica rada", hotela "Fjord" i "Cetinje turista", 490.000 EUR

Crnogorski privatizacioni fond ``Eurofond`` postao je većinski vlasnik bjelopoljske fabrike vode ``Bjelasica rada``, hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) ``Fjord`` iz Kotora i ``Cetinje turista`` kupovinom akcija vrednih 490.000 EUR i preuzeo kontrolu nad devet firmi u Crnoj Gori.

 

U okviru ``Fjorda`` posluju hoteli ``Vardar``, restoran ``Galion``,  kafana ``Dojmi``, Ugostiteljsko-rekreativni centar ``Slavija`` i nekoliko manjih objekata u Starom gradu i Grobljanskom polju u Kotoru.  ``Cetinje turist`` je poznato po hotelu ``Grand`` na Cetinju, a ``Bjelasica rada`` je fabrika za pakovanje vode.

 

``Eurofond`` je i većinski vlasnik firme ``Izbor Bar``, ulcinjske solane ``Bajo Sekulić``, rožajskog ``Kristala``, kotorske štamparije ``Andrija Paltešić`` i podgoričkog ``Servisimporta". Osnivači su crnogorski biznismeni Vuk Rajković i Veselin Barović i građani Slovenije i Bosne i Hercegovine. Fond je vlasnik značajnog broja akcija u javnim preduzećima Telekom Crne Gore, Elektroprivredi i Železnici, ``Jugopetrolu`` i HTP ``Boka``, Rajković je ranije bio direktor pojedinih crnogorskih medija.(Pregled)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.