NavMenu

GSP Beograd raspisao tender za kupovinu 25 tramvaja - Drugi pokušaj posle novembarske obustave tendera

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.04.2024. 13:28
Komentari
Podeli
CAF tramvaji zasada najmlađi na beogradskim ulicama (Foto: Dejan Aleksić)CAF tramvaji zasada najmlađi na beogradskim ulicama
Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, posle novembarske obustave tendera za kupovinu novih tramvaja, raspisalo je ponovo javnu nabavku za kupovinu ovih šinskih javnih vozila. Kako se može videti u tenderskoj dokumentaciji reč je o nabavci 25 tramvaja, i ako ovoga puta tender bude uspešno sproveden, to će biti prva kupovina tramvaja za potrebe GSP-a otkako je pre više od deceniju isporučeno ukupno 30 CAF španskih tramvaja.

Rok isporuke prvih vozila (minimum dva), kako se navodi, ne sme biti duži od 18 meseci od dana zaključenja ugovora, a rok za isporuku svih ostalih vozila ne može biti duži od 15 meseci računajući od dana prijema pisanog zahteva naručioca. Garantni period za sve tramvaje biće minimum dve godine počevši od dana obostranog potpisivanja Zapisnika o konačnom prijemu za svaki isporučeni tramvaj ponaosob.

Procenjena vrednost ove javne nabavke je oko 16,2 milijarde dinara bez PDV-a, odnosno oko 19,4 milijarde sa PDV-om.

Kako se ističe, nova vozila moraju da budu usklađena u svakom pogledu sa tramvajskom infrastrukturom grada Beograda, uslovima održavanja, profilom (gabaritom) i zahtevima eksploatacije.

Ono što se konkretno traži u tenderu, kada je reč o karakteristikama vozila, jeste da to budu zglobni tramvaji, petodelna vozila, potpuno niskopodna, opremljena mikroprocesorskim sistemom za regulaciju vuče i kočenja, elektronskim sistemom za informisanje putnika, video nadzorom, rampom za osobe sa invaliditetom i klima uređajem u kabini vozača i putničkom prostoru, kao i opremom za bežični internet. Tramvaji treba da imaju unutrašnji sistem za zvučno obaveštavanje putnika sa zvučnicima ugrađenim u unutrašnji deo tavanice.

- Novi tramvaji treba da budu projektovani i izrađeni za životni vek od najmanje 30 godina sigurne i pouzdane eksploatacije. Smatra se da tramvaji prelaze oko 70.000 km godišnje. Dužina tramvaja (bez spojnica) treba da bude 29 – 32 m, a najveća širina na najširem delu tramvaja mora biti u opsegu od 2,20 - 2,40 m sa retrovizorima i žmigavacima. Kapacitet tramvaja mora da bude minimalno 40 mesta za sedenje, ne računajući sklopiva sedišta. Broj mesta za stajanje računati po kriterijumu 4 osobe/m2. Minimalni kapacitet tramvaja ne sme biti manji od 160 putnika ukupno - precizira se u tenderu.

Češke "kate" najbrojnije i među najstarijim tramvajima na beogradskim ulicama (Foto: Dejan Aleksić)Češke "kate" najbrojnije i među najstarijim tramvajima na beogradskim ulicama

Neki od zahteva koji se traže za nove tramvaje je da ne smeju izazivati buku koja je neprihvatljiva za okolnu sredinu i putnike u tramvaju. Traži se i to da, u meri u kojoj je to moguće, svi materijali koji ulaze u konstrukciju vozila moraju da budu podobni za reciklažu. Potrebno je izvesti napajanje i ugraditi termilal za naplatu putne karte platnim karticama. Kako se i očekuje, tenderom se traži da dominantna boja na vozilima bude crvena.

Svi troškovi dopremanja tramvaja od radnog prostora isporučioca do depoa GSP Beograd, kao i troškovi iskrcavanja i ispravnog postavljanja tramvaja na kolosek, i svi drugi troškovi nastali u toku isporuke padaju na teret isporučioca čiji će zadatak biti i da obučava celokupno odgovarajuće osoblje GSP-a.

Ponude mogu da se dostave do 7. maja.

Više detalja može se naći OVDE.

Podsetimo, GSP je tender za kupovinu 20 tramvaja raspisao polovinom novembra prošle godine. U prethodnom tenderu su traženi gotovo identični uslovi koji se i traže u novoj javnoj nabavci. Novembarski tender raspisan je posle septembarske sednice Skupštine grada kada se odlukom većine GSP zadužio sa 325 mil EUR, a u susret najavljenoj nabavci tramvaja. Ipak ova nabavka je brzopotezno obustavljena, a kao razlog za to navedeno je to što je nakon pokretanja potupka predmetne javne nabavke GSP informisan od nadležnog sekretarijata Grada Beograda da isti može obezbediti povoljniji vid finansiranja za za kupovinu vozila koji su predmet javne nabavke, uz podršku Vlade Srbije, pa se tako može obezbediti kupovina znatno većeg broja vozila".

- U skladu sa navedenim, a u cilju obezbeđivanja ekonomičnijeg trošenja budžeta Begrada, usvojen je predlog da kupovina tramvaja pređe u nadležnost Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda" – stojalo je tada u odluci o obustavi.

Ipak, prošle nedelje, Privremeni organ grada na telefonskoj sednici usvojio je zaključak kojim se potvrđuje usvojeno rešenje sa septembarske Skupštine grada o dugoročnom finansijskom zaduženju GSP-a do 38 milijardi dinara, a u svrhu nabavke novih vozila. Najava zaduživanja najvećeg beogradskog javnog prevoznika je još u septembru izazvala reakcije na gradskoj političkoj sceni kada je, između ostalog izražena sumnja da će biti kupljeni turski tramvaji Bozankaja (Bozankaya).

Otada do danas, kada je reč o planiranom broju novih tramavaja za potrebe GSP-a, iz Starog dvora stizale su različite najave. Najaktuelnija kaže da je u planu kupovina 100 tramvaja u narednih godinu i po do dve.

D. Aleksić

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.