NavMenu

Susret srpskih i kineskih privrednika 14. aprila u Beogradu

Izvor: 24sedam.rs Četvrtak, 11.04.2024. 11:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Konferencija "Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika", koja će okupiti vodeće privrednike iz dve zemlje kako bi zajedno istražili mogućnosti saradnje u sektorima građevinarstva, energetike i trgovine, biće organizovana 14. aprila u Beogradu.

Organizator ove konferencije je Poslovni klub Stena, u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije (UPS) i Asocijacijom kineskih privrednika, koji će tokom događaja potpisati sporazum o saradnji.

Na skupu će biti prezentovani i novi infrastrukturni projekti, ali i projekti iz oblasti energetike vredni više stotina miliona evra, koji će unaprediti prijateljske i poslovne veze između dva naroda.

- Kina i Srbija, dva tradicionalno prijateljska naroda s dubokim korenima zajedničke istorije, čiji odnosi imaju čvrstu podršku javnosti, široke zajedničke interese i snažane bilateralne veze, još jednom prilikom oživljavaju svoju saradnju kroz ovu veliku konferenciju - navodi se u saopšrtenju.

Manifestacija će se održati u konferencijskoj sali na 7. spratu zgrade Vig Plaza-e na Novom Beogradu, a počinje u 17 sati.

Očekuje se prisustvo kompanija poput; Shandong Hi-Speed Group Co.Ltd, China Construction, Shangai Electric Group, China Energy, Kasheng Textile Co.Ltd, Haosheng Textile Co.Ltd, kao i privrednih komora regija Jiangsu Nantong i Guangdong.

Prema rečima predstavnika Poslovnog kluba Stena Aleksandra Bursaća, ova konferencija je prilika da se unapredi poslovna saradnja i stvore nove poslovne mogućnosti koje će doneti koristi kako kompanijama, tako i zajednicama.

- Na konferenciji ćemo imati priliku da se upoznamo sa radom nekoliko kineskih kompanija, koje će nam detaljno predstaviti svoje delatnosti i projekte. Razumevanje osnovnih principa njihovog rada ključno je za ostvarivanje uspešne i plodotvorne saradnje u budućnosti, dovođenje novih investicija i otvaranje novih radnih mesta - rekao je on.
VIG Plaza Novi Beograd
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.05.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Projekat iz Srbije osvojio nagradu EBRD za održivost

Projekat "Infrastruktura za budućnost", kojim je Vlada Srbije kroz Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ministarstvo za javna ulaganja aplicirala kod Evropske banke za obnovu i razvoj, EBRD za proširenje Naučno – tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, ali i za izgradnju novog u Kruševcu, kao i za BIO4 projekat, dobio je srebrnu nagradu za održivost na godišnjem sastanku EBRD-a, održanom u Jerevanu prošle nedelje.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.