NavMenu

Građevinska dozvola za sektor deonice C Obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Boleča u oktobru

Izvor: eKapija Utorak, 09.04.2024. 09:15
Komentari
Podeli
Poslednji izgrađen i u saobraćaj pušten sektor 6 deonice B Obilaznice oko Beograda (Foto: Print screen / YouTube / Javno preduzeće Putevi Srbije)Poslednji izgrađen i u saobraćaj pušten sektor 6 deonice B Obilaznice oko Beograda
Za prvi sektor deonice C Obilaznice oko Beograda od petlje Bubanj Potok do petlje Boleč biće izdata građevinska dozvola u oktobru ove godine, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je ukazao, u Saobraćajnom institutu CIP koji projektuje deonicu C Obilaznice oko Beograda održan je sastanak na ovu temu.

- Deonica C je najzahtevnija deonica obilaznice jer se gradi drumska i železnička obilaznica kao i železničko - drumski most dužine skoro dva kilometra preko Dunava kod Vinče. Sredinom naredne godine imaćemo građevinsku dozvolu za drumsko-železnički most preko Dunava kod Vinče, a potom i za ostatak trase - uverava Vesić.


Poslednji deo saobraćajnog prstena oko prestonice koji je pušten u saobraćaj bio je sektor 6 (na deonoci B) od Straževice do Bubanj potoka i to u leto 2023. posle brojnh probijanja rokova.

Iako su prethodnih godina nadležni u više navrata isticali da će kompletiranjem deonice B, koja se godinama radila sa prekidima, Beograd posle tri decenije konačno dobiti završenu obliaznicu, to nije bilo tačno jer tek završetkom deonce C se stavlja tačka na gradnju obilaznice. Još odranije je poznato da će na deonici C najzahtevniji objekti biti dva tunela i drumsko-železnički most na Dunavu kod Vinče. Mesto na kome će u Bubanj potoku biti ulazni i izlazni portali tunela već je vidljivo, jer je na tom delu, odakle radovi treba da budu nastavljeni, teren još ranije raščišćen.

Ranije u toku 2023, Vesić je istakao da je upravo sa Saobraćajnim institutom CIP potpisan ugovor za projektovanje nastavka obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva, u dužini od 31 kilometra. Vesić je 2023. najavio da će do marta ove godine biti završen projekat i izdata građevinska dozvola. Kako su u više navrata prethodnih godina isticali iz države, i taj deo obilaznice trebalo bi da rade Kinezi sa podizvođačima, koji su bili zaduženi i za kompletiranje deonice B.

Izgradnja poslednje deonice prestoničke obilaznice preduslov je za izmeštanje železničkog teretnog saobraćaja, kome glavni grad nije odredište. Podsetimo, otkako je u leto 2018. zatvorena Glavna železnička stanica i ukinuta pruga oko tvrđave, teretni saobraćaj, koji uključuje i prevoz opasnih materija, transportuje se noću kroz gradske železničke tunele.

Koliko će, kada radovi na deonici C počnu, oni i trajati, za sada može samo da se nagađa. Ipak, ako se zna da je skoro punih pet godina trajala gradnja delimično urađene deonice od Ostružnice do Bubanj potoka jasno je da će znatno više posla biti na deonici C. Valja pomenuti i da je potez od Ostružnice do Bubanj potoka sa pristupnim vezama dug oko 20 kilometara, odnosno za 11 kilometara kraći je od onog koji tek treba da se gradi od Bubanj potoka do Pančeva.

D. A.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija o letećim taksijima pregovara sa šest kompanija

Srbija o letećim taksijima za EXPO 2027 pregovara sa šest kompanija, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - Mi već pregovaramo sa 6 kompanija za leteći taksi. Dve kineske i jednu francusku, ne znam za ostale, ali velika utakmica za leteće taksije u Beoogradu - rekao je Vučić prilikom obilaska gradilišta Ekspa u Surčinu. Podestimo, ranije je najavljeno da će Vlada Srbije sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.