Izvor: Politika | Četvrtak, 17.03.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje obnova Centra "Sava", Skupština Beograd izdvojila više od 2 mil EUR - telekomunikacije, računarska mreža, nameštaj, krov, ozvučenje...

Od izgradnje do danas, proteklih 28 godina, u Centru ``Sava`` održano je 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa, skupova i manifestacija sa više od milion i šest stotina hiljada učesnika.

 

Uoči godišnjeg sastanka Evropska banka za obnovu i razvoj, koji je predviđen za kraj maja 2005. osnivač Centra ``Sava`` Skupština Beograda izdvojila je više od 2 mil  EUR za neophodne investicione radove na ovom zdanju.

 

U prvoj fazi obnove predviđeni su poboljšanje i modernizacija unutrašnjeg sistema komunikacije. To podrazumeva radove na instalaciji nove telefonske centrale, uspostavljanju savremene računarske mreže, poboljšanje nadzornog sistema, ozvučenja, zameni dela nameštaja, povećanju broja sala, delimičnoj opravci krova, poboljšanju vizuelnog identiteta. Tim  kongresnih organizatora veruje da će radovi biti završeni u roku koji ističe 15. maja 2005.  Naredne sedmice uspostavlja se računarska mreža sa 200 najsavremenijih kompjutera, završava se projektna dokumentacija posle koje sledi tender za obnovu najugroženijih mesta na krovu čija je površina 18.000 m2, za čiju bi celokupnu sanaciju trebalo 25 mil din. U međuvremenu, svake sedmice dolazi jedan od delegata Svetske banke kako bi kontrolisao radove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.