NavMenu

Vlada usvojila Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene turističke destinacije Kučajske planine

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2024. 14:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotos1992/Pixabay)Ilustracija
Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene turističke destinacije Kučajske planine, s obzirom na to da je u Strategiji razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016. do 2025. godine to područje označeno kao pogodno za razvoj turizma u okviru šire turističke destinacije Stig i Kučajske planine.

Kučajske planine, kako se navodi, imaju brojne prirodne turističke potencijale i raspolažu raznovrsnim prirodnim i antropogenim turističkim potencijalima.

Vlada je usvojila je i Uredbu o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije izbeglica u 2024. godini. Cilj ovog programa je da se izbeglim osobama iz bivših jugoslovenskih republika obezbedi rešavanje stambenih potreba i pruži pomoć u procesu integracija. Broj porodica koje će biti korisnici pomoći u 2024. godini zavisi od broja podnetih prijava, a predviđeno je rešavanje stambenog pitanja za najmanje 150 ugroženih izbegličkih porodica.

Na sednici je usvojena i Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke "Krov 2024" u periodu od 15. do 28. aprila 2024. godine u tiražu od 1.500.000 komada i u apoenu od 10 dinara, na predlog Komesarijata za izbeglice i migracije.

Komesarijat je predložio izdavanje ove doplatne markice sa ciljem da se i u ovoj godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koja imaju prebivalište, odnosno boravište u opštinama koje nemaju sredstava i mogućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, a od ostvarenih sredstava planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.05.2024.  |  Finansije

Prosečna plata na Starom gradu prešla 1.500 EUR, Novi Sad stiže hiljadarku, Vranjsku Banju "krasi" siromaštvo

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) za mart 2024. godine iznosila je 96.913 dinara, dok je prosečna bruto zarada u tom periodu bila 133.373 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku. Rast bruto zarada u periodu januar-mart 2024. godine u odnosu na isti period prošle godine iznosio je 15% nominalno, odnosno 8,8% realno, dok je prosečna neto zarada veća za 14,9% nominalno, odnosno 8,7% realno. U poređenju sa istim mesecom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.