NavMenu

Nova "New Holland" mašina u RB "Kolubara"

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.08.2011. 12:01
Komentari
Podeli

Nova "New Holland" mašinaNova "New Holland" mašina

Ogranak "Prerada" Rudarskog basena "Kolubara" bogatiji je za bager točkas renomiranog proizvođača "New Holland". Mašina iz asortimana nekadasnjeg O&K opremljena je kašikom za kopanje i specijalnom aplikacijom kašike za izmuljivanje tzv. "grajferskom kašikom" i umnogome će olakšati održavanje pruge i pouzdanije kretanje vagona sa ugljem do termoelktrana.

Svoj maksimum mašina će postići nakon ugradnje sistema za kretanje po koloseku kao i ugradnjom uređaja za košenje šiblja pokraj pruge.

Osim ove , RB "Kolubara" koristio je 2008 godine i mašine modela B 110B i B 115B, ovog proizvođača.

U okviru ogranka "Prerada" RB "Kolubara"v rši se prerada i oplemenjivanje rovnog uglja sa površinskih kopova Polje "B" i "D", radi dobijanja asortimana potrebnih za snabdevanje termoelektrana, široku potrošnju i industriju.

Železnički transport prevozi ugalj od površinskih kopova do Mokre separacije. U ovom pogonu ranžiraju, dovlače i izvlače vagone JP "Železnice Srbije" sa sušenim ugljem u stanicu Sušara, vagona za Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu na Mokroj separaciji i vagona za TE "Kolubara" u Velikim Crljenima, pogon se bavi i tekućim održavanjem sredstava vuče, vagona, koloseka i kontaktne mreže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.