NavMenu

Kompanija 3M predstavila najnoviju seriju "Prestige Exterior" folija za kontrolu sunčeve energije na ravnim staklenim površinama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.08.2011. 13:56
Komentari
Podeli


Kompanija 3M predstavila je seriju "Prestige" esternih folija za ravne staklene površine, koja predstavlja najnoviju ponudu u portfoliju 3M proizvodnih rešenja za očuvanje energije.

Folija je dostupna u tri gradacije kako bi zadovoljila jedinstvene potrebe novih zgrada kao i potrebe modifikovanja postojećih. Postavlja se na spoljnu stranu prozora kako bi se smanjio rizik toplotnog stresa, naročito na prozorima koji se sastoje od više staklenih površina.

3M serija "Prestige Exterior" zasnovana na nanotehnologiji sastoji se od stotine ultra tankih slojeva čija je ukupna debljina manja od debljine Post-it® Poruka , omogućavajući superiornu kontrolu toplote i smanjenje odsjaja uz očuvanje unutrašnjeg i spoljašnjeg pogleda kroz prozor.

- Sve tri gradacije, Exterior PR40, Exterior PR70 i Exterior PR90 su napravljene da blokiraju do 99.9% štetnih UV zraka, štiteći tako tapacirani nameštaj, tapete i tepihe od izbleđivanja. Exterior PR90 je folija koja ima najveću transmisiju svetlosti od svih solarnih folija na tržištu, smanjujući prodor sunčeve svetlosti najviše do 1%, dok istovremeno udvostručuje odbijenu količinu sunčeve energije od jednog prozorskog okna debljine 6.25 mm. Takođe, ove folije ne sadrže metale što eliminiše opasnost od korozije i sprečava mešanje sa bežičnim i mobilnim signalima - navedeno je u saopštenju ove kompanije.

- 3M Serija Exterior Prestige naglašava našu stručnost u razvoju naprednih optičkih filmova i lepkova, i naša posvećenost inovacijama garantuje da će kompanija 3M zadržati svoju poziciju lidera u očuvanju energije u decenijama koje dolaze - izjavio je Pam Kellenberger, biznis menadžer programa Očuvanje energije u okviru 3M odeljena "Obnovljivi izvori energije".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.