NavMenu

Nekadašnji građevinski gigant prelazi na reciklažu - Italijanska kompanija "Iteco" kupila rumsku "Novogradnju"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.08.2011. 12:53
Komentari
Podeli

Nakon gotovo desetogodišnje agonije i dve godine stečaja, rumsko preduzeće "Novogradnja" dobilo je novog vlasnika. Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji u Gradskoj kući u Rumi, italijanska grupacija "Iteco" postala je vlasnik nekadašnjeg građevinskog giganta, navedeno je na opštinskom sajtu.

Potpisivanju su prisustvovali predsednik opštine Ruma Goran Vuković, zamenik presednika opštine Ruma Dragan Kardaš i stečajni upravnik "Novogradnje" Vladeta Dunjić koji je potpisao Ugovor sa italijanskom kompanijom "Iteco".

Predsednik opštine Ruma, Goran Vuković podsetio je da je u GO "Novogradnja" pre dve godine pokrenut stečajni postupak i da se posle stečenih uslova za prodaju našao ozbiljan kupac koji će na najbolji mogući način iskoristiti ovu priliku i zaposliti značajan broj radnika. Opština Ruma će pomoći na sve moguće načine kako bi proizvodnja što pre krenula.

Kupac "Novogradnje" je italijanska grupacija "Iteco" čije je sedište u Trentinu u Italiji. Ova grupa postoji 40 godina i radi u tekstilnom sektoru čija proizvodnja najviše ide za izvoz. Predstavnici ove grupe istakli su da projekat koji bi trebalo razviti u Srbiji pripada sektoru reciklaže i deli se na dva različita sektora. To su sektor reciklaže i pripreme sirovina koristeći otpade od proizvodnje tekstilnog sektora, sektora ribolova i poljoprivrede i sektor reciklaže i ponovne upotrebe otpada od plastike, drveta, papira/kartona, metala koji dolaze od post-upotrebe i iz industrijskih sektora samo ukoliko su podeljeni i neopasni.

Početak proizvodnje očekuje se u avgustu ove godine kao i zapošljavanje radnika a krajnji cilj ove grupe jeste da dovede četiri grane proizvodnje koje postoje u Italiji, gde se od otpada dobija gotov proizvod, kao i zapošljavanje lokalnog stanovništa sa povećanjem obima proizvodnje. Za tri godine očekuje se oko 450 zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.