NavMenu

Nastavlja se projekat izgradnje potpuno novog stambenog naselja u Boru - Grad traži projektante

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.03.2024. 08:51
Komentari
Podeli
Bor (Foto: Shutterstock/Ivan Radojevic)Bor
Grad Bor raspisao je tender za izradu plana detaljne regulacije za formiranje stambenog naselja Čokanjica, a vrednost je procenjena na 8 miliona dinara.

Planom je, kako se navodi u dokumentu, osim lokacija namenjenih za stanovanje potrebno utvrditi i lokacije za sve neophodne sadržaje i infrastrukturu za funkcionisanje savremenog naselja gradskog tipa.

Severno od planskog područja rezervisan je prostor za javne sadržaje, odnosno za dopunski gradski centar i javne službe u funkciji grada, a koje obrađivač treba da ima u vidu prilikom izrade plana.

Planom višeg reda planirana je izgradnja višeporodičnih stambenih zgrada spratnosti od P+6+Pk do P+8+Pk. Planirane višeporodične zgrade obavezne su da u suterenskom prostoru obezbede garažiranje automobila, a u prizemlju je moguće obezbeđenje prostora za poslovanje, usluge i druge komercijalne namene.

Deo komercijalnih i javnih sadržaja za postojeće i planirane stambene grupacije obezbeđuje se kroz formiranje dopunskog gradskog centra.

Rok za prijavu na tender je 11. mart, a detaljnije pogledajte OVDE.

Podsetimo, u septembru proše godine, borski većnici usvojili su odluku o izgradnji novog stambenog naselja u tom gradu.

- Većinom glasova usvojena je odluka za izgradnju stambenog naselja za kolektivno stanovanje sa svim pratećim sadržajima u mestu Čokanjica, između Bora 2 i Brestovca. U gradu je sve manje stambenog prostora pa bi se izgradnjom novog naselja, grad dodatno proširio - istakla je Dragana Nikolić Negranović, zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam u Boru.

I. Ž.
Firme:
Grad Bor Grad Bor
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.