NavMenu

Potvrđeno pisanje eKapije: Pred Privremenim organom Beograda izmene odluke o javnom prevozu, na periferiju voze privatnici

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.02.2024. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: Dejan Aleksić)
Da su uskoro moguće velike promene u javnom prevozu Beograda, pre svega kada je reč o raspodeli linija između GSP "Beograd" i privatnih prevoznika, nedavno je nezvanično potvrđeno eKapiji, a da su naša nezvanična saznanja tačna potvrđuju izmene i dopune Odluke o javnom linijskom prevozu najavljene za današnju sednicu Privremenog organa grada Beograda.

U tim izmenama ne navodi se direktno da će, kako smo pisali pre dve nedelje, linije na potezima 100, 300, 400 i 700 biti ustupljene privatnim prevoznicima kada bude raspisan predstojeći poziv za javno-privatno partnerstvo u javnom prevozu za naredni desetogodišnji period. Ali, izmene odluke o javnom prevozu koje će se naći na Privremenom organu predviđaju uvođenje četiri zone javnog prevoza na teritoriji 10 gradskih opština (i delu Grocke) sa vrlo jasnim naznakama gde će prednost imati GSP, a gde postoji realna mogućnost da se više linija koje trenutno drži GSP ustupe privatnim prevoznicima.

Naime, kako se može videti u izmenama odluke o javnom prevozu, predviđeno je da zonu 1 čini uže gradsko jezgro (teritorija koja se graniči ulicama Žorža Klemansoa, Džordža Vašingtona, 27. marta, Takovskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trgom Nikole Pašića, Terazijama, Kolarčevom, Vase Čarapića, Uzun Mirkovom, Studentskim trgom, Pjarona de Mondezira i Tadeuša Košćuška ka jugu i Dunavom na severu). Zona 2 bi bila šire gradsko jezgro (Brankova, Zeleni venac, Kneza Miloša, Klinički centar, Karađorđev park, Beograd na vodi) odnosno obuhvata teritoriju koja se graniči sa delom zone 1 i ulicama 27. marta, Starine Novaka, Profesora MIhaila Đurića, Beogradskom, Trgom Slavija, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom Franše Deperea i Savom na zapadu. Zona 3 će, kako predviđa ova odluka, biti oivičena naseljima Višnjička banja, Višnjica, Slanački put, Mirijevo, Šumice, Braće Jerković, Medaković, Banjica, au njoj bi bili i delovi Rakovice i Čukarice, Novi Beograd (granica u zoni ulica i naselja Mileve Marić Anštajn, Surčinske, Grčke, Marka Čelebonovića...) i Zemun (granica u zoni Ugrinovačke i Branka Pešića). Zona 4, kako je predviđerno odlukom, obuhvatila bi teritoriju koja se graniči sa zonom 3, kao i sa granicom 10 centralnih gradskih opština, a u četrvtoj zoni bi bili i delovi Grocke koji su obuhvaćeni gradskim prevozom. U prevodu, to bi trebalo da znači da će zonu 4 činiti najudaljenija naselja koja pripadaju gradskim opštinaama.

Ovom odlukom predviđen je sistem takozvanih dijametralnih i radijalnih linija. Dijametralne linije bile bi one koje povezuju naselja u više različitih zona, a radijalne (tzv. potezne linije) koje povezuju zone 2 i 3 sa zonom 4 i "imaju pretežnu dužinu u zoni 4".

Kada je reč o samoj raspodeli linija, iz ove odluke da se zaključiti da je predviđeno da linije koje prolaze kroz najuže gradsko jezgro (koji, kako se navodi, trenutno opslužuje više od 250 vozila na 16 autobuskih linija) drži ubuduće GSP "Beograd". Na linijama koje prolaze kroz najuže gradsko jezgro, kako se navodi, predviđeno je da do 1. septembtra 2027. godine budu uvedena vozila na električni pogon, odnosano vozila sa malom emisijom izduvnih gasova, dok bi trakva vozila u zoni šireg gradskog jezgra bila obaveza od 1. septembra 2023. godine.

(Foto: Dejan Aleksić)

Dalje, iz izmena i dopuna odluke, da se zaključiti da postoji realna mogućnost da u ostalim zonama koje se ovom odlukom uspostavljaju, na takozvanim radijalnim linijama, ubuduće linije drže upravo privatni prevoznici. Kako stoji u izmenama odluke, postoji mogućnost i da GSP obavlja prevoz i na linijama koje prolaze kroz zone 2 i 3 kao i na pojedinim dijametralnim linijama.

- Drugi prevoznici mogu obavljati prevoz u zoni 1 kada to ne može javno komunalno preduzeće ili kada postoji interes za obavljanje komunalne delatnosati sa posebnim tipom vozila ili vozilom sa najvišim ekološkim stadardima pre rokova koji su definisani ovom odlukom - dodaje se u ovom dokumentu.

Kao razlog za donošenje ovih izmena i dopuna Odluke o linijskom javnom prevozu, kojima se stvaraju uslovi, da novim ugovorom o javno-privatnom partnerstvu privatni prevoznici dobiju više dodatnih gradskih autobuskih linija nauštrb GSP-a, navodi se to što će se "stvoriti preduslovi za kvalitetnije upravljanje i organizaciju javnog gradskog prveoza u narednom periodu". Kako je naglašeno, grad planira ulaganje u vozila elektro podsistema i druga vozila sa najvišim ekološkim standardima zbog čega bi prioritet na linijama koje prolaze kroz najuže gradsko jezgro dobio upravo GSP.

- Ideja je da se prema karakteristikama saobraćajne mreže i samog terena, prepoznaju specifičnosti, naprave grupe i opredele uslovi za potencijalno učešće u postupku javno-privatnog partnerstva za obavljanje komunlne delatnosti gradskog prevoza na ovim linijama - ističe se u odluci.

(Foto: Dejan Aleksić)

Ukoliko bi novim javno-privatnim partnerstvom privatnim prevoznicima bili ustupljeni čitavi potezi 100, 300, 400 i 700 to bi značilo da GSP ostaje bez četrdesetak linija odnosno da znatan broj autobusa GSP-a više ne bi opsluživao te linije. To bi značilo i da GSP ne bi držao gotovo više niti jednu liniju koja nosi trocifrenu oznaku. Poznavaoci funkcionisanja javnog prevoza su u nekoliko navrata u prethodnom periodu istakli da bi to značilo da bi apsolutni primat i većinu linija autobuskog pdosistema u gradskom prevozu imali privatnici nauštrb GSP-a kome bi ostao manji deo autobuskih linija uz one trolejbuske i tramvajske.

Ako se ovo sprovede u delo, to će biti još jedna u nizu tektonskih promena u javnom gradskom prevozu u prethodnih desetak godina, ali promena koja bi najviše pogodila GSP "Beograd". Podsetimo, u prethodnom periodu već su određeni potezi ustupani privatnicima (potez 600), menjan je sistem zona u gradskom i prigradskom prevozu (poslednji put pre manje od godinu dana kada su umesto stare četiri zone uvedene dve), a ukinut je i stari sistem praćenja vozila i obaveštavanja putnika. Kada je reč o putnicima, ako zaživi u praksi nova raspodela linija i nove zone u okviru 10 gradskih optina, ostaje da se vidi da li će i na koji način biti izmenjen i sistem naplate karata.

Šapić: Neke od linija gradskog prevoza biće prepuštene privatnicima, šta to briga Beograđane

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić potvrdio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od 100 do 700 biti prepuštene privatnim prevoznicima.

- Šta briga nekog Beograđanina da li je autobus privatni ili nije. Mi smo procenili da, ukoliko privatnici žele da nastave da rade sa nama, moraju da ulože više srestava i mi ćemo ih usloviti da moraju da kupe nove autobuse, jer zašto bi samo mi (Grad Beograd) kupovali nove - kazao je Šapić, a prenosi Beta.

Šapić nije mogao da precizira koji će biti tačan broj linija koji će biti predat privatnicima, dodajući da je odluka doneta, između ostalog, za linije za koje GSP nema kapaciteta, ali da je ona prvenstveno doneta zbog poboljšanja javnog prevoza i povećanja investicija.

On je dodao da mnogim privatnicima ističu desetogodišnji ugovori, i da će Grad upravo novim ugovorima tražiti da oni povećaju svoje investicije. Naveo je i da je pre nekoliko meseci pooštrena kaznena politika i da je privatnicima napisan veći broj kazni tokom leta, nego u prethodnih 10 godina.

- Kažnjavamo ih, kontrolišemo ih svako jutro, autobusi su čistiji, podigli smo taj nivo higijene unutra. U međuvremenu nam je stigao i novi GPS sistem za kontrolu tih linija, jer se svašta tu radilo. Ne samo privatnici, nego i naš GSP - kazao je on.

Upitan da li ga brine da će privatnici ponoviti različita kršenja ugovora i probleme na koje je upravo on ukazivao i da li grad sada ima više poverenja u iste te privatnike kada im daje više posla, Šapić je kazao da im "ne veruju ništa" i da je zbog toga pooštrena kaznena politika.

- Jesam li ja rekao da ćemo mi njima da verujemo, ili sam rekao da ih kažnjavamo. Njih možemo da kažnjavamo, ovim našima ne možemo ništa. O ovim našima možemo samo da plačemo. Kako da kaznim sam sebe? Grad Beograd da kazni sam sebe? A ovoga mogu da kaznim ozbiljno - ocenio je Šapić.

Prema njegovim rečima, GSP ima i problem jer nedostaju vozači, pa neki od njih rade i šest dana nedeljno, a prepuštanje dela linija privatnicima će to rasteretiti.

- GSP bi zadržao dobar deo linija, pre svega u centru, a čitav javni prevoz bi naravno funkcionisao bolje. Privatni prevoz bi funkcionisao bolje, dobili bi nove autobuse koji će biti uslovljeni, a sistem kontrole i sistem kažnjavanja i nadzora pojačavamo svakim danom. Mislim da je to dobar put u oporavak gradskog prevoza - smatra Šapić.

Sve je, kako je dodao, u cilju njegove ranije najave da za dve godine u Beogradu ne bude nijedan autobus stariji od tri godine.

- Gde god mi ne možemo, a neko od privatnika je spreman da uloži, da kupi autobuse i poštuje naša nova pravila koja smo uveli, će biti dobrodošao - rekao je predsednik Privremenog organa Beograda.


D. Aleksić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.