NavMenu

Hublot MP-10 Tourbillon - Remek delo namenjeno za 50 odabranih po ceni od gotovo 300.000 EUR (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 28.02.2024. 17:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Gerd Altmann)Ilustracija
Novi Hublot nastupa bez konvencionalnog brojčanika, bez klasičnih kazaljki, bez rotora. Umesto njih tu su futuristički dizajn i prikaz vremena, ​​neobično pozicioniran turbijon i linearni sistem za navijanje mehanizma. U tim ekscentričnim rešenjima uživaće tek 50 kupaca koji će za Big Bang MP-10 Weight Energy System Titanium morati da poprilično zavuku ruku u džep, piše sajt satoviinakit.rs.

Hublot je na najboljem putu da ostvari svoje snove. Najnovije poglavlje u priči koju je švajcarski brend započeo 2011. u znaku je Big Bang MP-10 Weight Energy System Titaniuma, sata avangardne pojave i nesvakidašnjih, veoma složenih tehničkih rešenja koja omogućuju da se vreme očitava direktno s mehanizma! Trenutne vrednosti svakog prikaza očitavaju se putem crvene trouglaste oznake.

Novi Hublot pokreće mehanizam koji prikazuje digitalne sate i minute na valjcima, sekunde na kosom skeletonizovanom turbijonu postavljenom pod uglom od 35 stepeni i rezervu snage na trećem, zasebnom valjku. Sve u svemu, Hublot je (ponovo) stvorio impresivan konceptualni sat koji redefiniše sve ono što smo mislili da znamo o časovničarskom zanatu.

Izrađen od mikrobrušenog titanijuma, Hublot MP-10 je po formi zapravo pravougaoni sat. U ateljeu Hublot navode da su zaobljene, aerodinamične površine nadahnute svetom automobila. Futurističko kućište dugo je 54,1 mm, široko 41,5 i visoko 22,4 mm, pa je po svim merilima reč o grandioznom satu koji nigde ne može da prođe neopaženo. Pozadina kućišta je, u skladu s trendovima, prozirna. Uvlačiva krunica na pozadini sata služi za podešavanje vremena, što je još jedna posebnost. Vodootpornost ovom prilikom nije u prvom planu, WR standard je tek 30 metara.

U danima hiperprodukcije atelje Hublot se vratio počecima. Automatski kalibar HUB9013 zahtevao je čak pet godina istraživanja i razvoja, što zvuči gotovo nadrealno. Ipak, rezultat nije izostao: složeni kalibar sastoji se od čak 592 elemenata i 66 rubina, što je prava retkost u svetu časovničarstva. Ovaj jedinstveno oblikovan trodimenzionalni mehanizam ne koristi konvencionalnu tehnologiju navijanja – HUB9013 navija se na inovativni način, po vertikalnoj osi. Alternativno, Hublot MP-10 Tourbillon može se naviti i ručno, putem krunice postavljene na položaju 12 sati. Frekvencija rada je nešto sporija, 21.600 vps. S druge strane, rezerva snage, vizuelno prikazana skalom crvene i zelene boje, tek je standardna i iznosi pomalo razočaravajućih 48 sati.

Hublot MP-10 dolazi na integrisanom gumenom kaišu, opremljenom preklopnom kopčom od laganog titanijuma. Integracija s kućištem je besprekorna je sportski kaiš doslovno spaja kućište. Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium biće izrađen u seriji od 50 primeraka, dostupnih po astronomskoj ceni od 275.000 EUR. Ako se uzme u obzir da oznaka MP (masterpiece) označava remek-delo, cena je negde i očekivana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.