NavMenu

Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta - Među 200 govornika i Džefri Saks

Izvor: Beta Sreda, 28.02.2024. 14:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
Kopaonik biznis forum, 31. po redu, biće održan od 3. do 6. marta na Kopaoniku, na njemu će učestvovati više od 200 govornika, a centralna tema će biti "Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti", najavili su organizatori.

Na skupu, koji organizuje Savez ekonomista Srbije, biće održane 36 panel diskusije, kao i tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja sa govornicima iz akademske zajednice, politike, poslovnog menadžmenta, međunarodnog finansijskog sektora i diplomatije.

Specijalni gost na Forumu biće profesor sa Kolumbija univerziteta Džefri Saks, koji je svetski priznati stručnjak iz oblasti održivog razvoja, a učesnicima će se obratiti i glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Ivailo Izvorski.

Kako je precizirano, Kopaonik biznis forum započeće "nultim" danom, 3. marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske prognoze za Zapadni Balkan i Srbiju u 2024. godini.

Na prva dva panela, učesnici će biti upoznati sa mišljenjem vodećih domaćih akademika, inostranih ekonomskih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti na Zapadnom Balkanu, kao i rezultatima ekonomske politike Srbije u 2023. godini.

Pored toga, biće prezentovano i najnovije istraživanje koje se odnosi na indeks korporativne reputacije različitih industrija u Srbiji.

Takođe, razgovaraće se o kreativnim industrijama, a dva panela biće posvećena Inicijativi Digitalna Srbija.


U nastavku razgovaraće se o izgledima za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, digitalnoj transformaciji, klimatskim promenama, regionalnoj saradnji zemalja Zapadnog Balkana.

Analiziraće se i teme koje se odnose na budućnost automobilske industrije, promene u industriji osiguranja, problem nedostatka kvalitetne radne snage, nedovoljne konkurentnosti srpske privrede.

Drugi dan Foruma rezervisan je za energetsku tranziciju, infrastrukturna ulaganja u uslovima rastućih kamatnih stopa, transformaciju finansijskog sektora, konkurentnost izvozno orijentisanih malih i srednjih preduzeća, probleme ekonomske migracije i obrazovanja 4.0.

Govoriće se i o cirkularnoj ekonomiji, o mestu sporta u biznisu i društvu, a razmatraće se i teme koje se odnose na žene lidere, reforme za dostizanje visoko prinosne ekonomije.

Analiziraće se i izazovi u poljoprivredi, bankarstvu, sektoru nekretnina, a biće predstavljene i četiri uspešne priče mladih preduzetnika.

Poslednji dan Foruma počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije, a nastaviće se panelima o pitanjima rodne ravnopravnosti, politikama i poslovnim praksama namenjenim deci i mladima, borbi za talente, kao i o pitanjima koja se odnose na transformaciju zdravstvenog sektora.

Na kraju Foruma, kako je najavljeno, učesnicima će se obratiti i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.