Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.07.2011.| 15:28

Konferencija "BlogOpen" od 8. do 9.oktobra u Novom Sadu - Najboljim IKT projektima dodela inicijalnih sredstava

Dvodnevna konferencija "BlogOpen", koja će biti održana 8. i 9. oktobra u Novom Sadu, okupiće i ove godine nekoliko stotina blogera i korisnika društvenih mreža iz celog regiona.

Ove godine po prvi put je objavljen i poziv za start up projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za studente, samostalne kreativce, programere i male firme, koje posluju ne duže od 3 godine.

Autori desetak projekata u začetku imaće priliku da se takmiče za inicijalna sredstva i za mogućnost da se predstave velikim međunarodnim investitorima. Poziv za dostavljanje projektnih IKT ideja je otvoren do 12. avgusta u ponoć, a očekuje se odziv autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Projekti će proći dva kruga selekcije, a finalisti će se na takmičenju "StartUpOpen" 8. oktobra predstaviti međunarodnom žiriju, biznis anđelima i investitorima.

U takmičarskom delu je omogućeno da projekti putem licitacije, u kojoj će po pozivu učestvovati uspešne kompanije i pojedinci iz Srbije i regiona, dobiju garantovana minimalna sredstva u visini od 500 EUR koliko će iznositi aukcijski start. Tako će potencijalni investitori imati priliku da daju značajan doprinos društvenoj odgovornosti kroz podršku kreativnim IKT idejama. Takođe, organizatori "BlogOpena" su obezbedili i nagradni fond od 500 EUR bespovratnih sredstava za projekat koji po mišljenju publike bude najbolji i najperspektivniji.

Među članovima međunarodnog žirija u Novom Sadu će biti i Morten Lund iz Danske, danas najaktivniji evropski investitor koji je svojevremeno investirao u čuveni program "Skype". Zvaničnu podršku projektu daju i klubovi biznis anđela iz Srbije, Slovenije i Makedonije, a PR podršku agencija za odnose sa javnošću "McCann Erickson Public Relations".

Sve informacije, kao i prijavni formulari, dostupni su na veb-sajtu organizacije www.startupopen.me. Softversku osnovu realizaciji ovog takmičenja obezbediće aukcijski sajt www.limundo.com, projekat podržava USAID kroz program Instituta za održive zajednice (ISC), generalni pokrovitelj je kompanija "Domain.me" iz Crne Gore, a sponzor "Naftna Industrija Srbije".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.