NavMenu

Grad Beograd prodao udeo u Lasti?

Izvor: Biznis.rs Utorak, 27.02.2024. 11:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je u ponedeljak na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona dinara.

Radi se o ukupno 264.116 akcija – što je jednako paketu koji, prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti (CRHoV), u ovom preduzeću poseduje Grad Beograd.

Statistika vlasništva u Lasti kaže da trenutno najveći udeo poseduje Akcionarski fond – i to 29,72%, na drugom mestu je Republika Srbija sa 13,79% , dok je Grad Beograd treći po veličini suvlasnik sa 11,48%.

Grad Beograd poseduje 264.116 akcija, koliko je u ponedeljak ponuđeno po ceni od 560 dinara po akciji – što je za 10 dinara više nego 550 dinara, na koliko se tokom prethodnih godinu dana kotirala Lastina akcija.

Prema podacima Beogradske berze, Lastin kapital najskuplji je bio 3. septembra 2007. godine, kada je akcija vredela 4.752 dinara, dok je najniže pala pet godina kasnije, kada je 7. avgusta 2012. vredela samo 190 dinara.

Inače, prema Informatoru preduzeća, Lasta je emitovala 2.300.058 akcija, dok je 1.530.960 uključeno na Open Market Beogradske berze. Vrednost njene tržišne kapitalizacije na dan 23. februar iznosila je 1,26 milijardi dinara odnosno oko 10,7 miliona evra.

Saobraćajno preduzeće Lasta na spisku je Ministarstva privrede za moguću privatizaciju tokom ove godine, pošto se vodi u kategoriji "moguća objava javnog poziva u 2024." u svojevrsnoj privatizacionoj bazi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.