NavMenu

Da li će se isplatiti Nacionalni stadion? - Ministarstvo finansija naručilo studiju izvodljivosti

Izvor: eKapija Utorak, 27.02.2024. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo finansija)
Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu Studije izvodljivosti za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona na teritoriji gradske opštine Surčin u Beogradu.

Nabavka obuhvata 3 faze.

Prva, konceptualizacija, podrazumeva pregled ciljeva koji se žele postići razvojem Nacionalnog stadiona, prezentaciju okvirnog plana projekta, prikaz prihvaćenog rešenja za izgled stadiona i funkcije, analizu sadržaja i uporednih praksi, definisanje visine ulaganja i analizu rizika.

U drugoj fazi ceniće se lokacija - prikaz rešenja koja se tiču pristupačnosti lokaciji, zatim, radiće se analiza ciljne grupe (navijači, porodice, korporativni segment), tražnja turista, konkurencija, kao i analiza cena na referentnom tržištu.

Poslednja faza obuhvata poslovne prihode i rashode (kako bi se, npr. procenio broj različitih tipova sedišta), poređenje cena ulaznica na referentnim stadionima, procenu operativnih troškova i drugo.

U ovoj fazi radiće se i procena kretanja prihoda za period do 10 godina poslovanja, priprema bilansa uspeha za taj period, priprema izveštaja o novčanim tokovima stadiona i analiza održivosti projekta.


Tender procenjen na 8,25 miliona dinara otvoren je do 7. marta, detaljnije OVDE.


B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.