NavMenu

Zašto nam je važna saradnja sa Rainforest Alliance

Izvor: Promo Utorak, 27.02.2024. 11:11
Komentari
Podeli
(Foto: Dr. Oetker)
Saradnja kompanije Dr. Oetker sa Rainforest Alliance predstavlja ključnu inicijativu koja istovremeno odražava posvećenost visokim standardima kvaliteta proizvoda, održivom poslovanju i zaštiti životne sredine. Rainforest Alliance predstavlja globalnu organizaciju koja se bavi očuvanjem i obnovom šuma širom sveta, a kompanija Dr. Oetker je ponosni partner u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Za sve Dr. Oetker proizvode koristi se isključivo kakao prah i prozvodi od kakao praha koji su iz sertifikovanih predela i proizvodnji. Pečat sa znakom žabice je serifikat Rainforest Alliance i potvrđuje da su održani visoki standardi i time je obezbeđeno maksimalno uživanje u proizvodima od kakao praha zagarantovano prema čistoj savesti. Važnost ove saradnje odražava se u sledećim aspektima:

Odgovorno upravljanje resursima: Kroz saradnju sa Rainforest Alliance, Dr. Oetker aktivno doprinosi očuvanju šuma i njihovom održivom upravljanju. Ova inicijativa igra ključnu ulogu u zaštiti biodiverziteta, očuvanju prirodnih resursa i smanjenju negativnih uticaja na ekosisteme.

Etika i transparentnost: Odluka o upotrebi isključivo kakao praha iz sertifikovane proizvodnje ukazuje na posvećenost etičkom poslovanju. Transparentnost u lancu snabdevanja postaje sve važnija za potrošače, a Dr. Oetker sa ponosom pruža jasne informacije o poreklu i proizvodnji ključnih sastojaka svojih proizvoda.

Kvalitet proizvoda: Kvalitet Dr. Oetker proizvoda je od suštinskog značaja, a upotreba sertifikovanog kakao praha doprinosi očuvanju prirode. Održivost i kvalitet idu ruku pod ruku u Dr. Oetker pristupu proizvodnji.

Društvena odgovornost: Saradnja sa Rainforest Alliance doprinosi društvenoj odgovornosti, podržavajući projekte i inicijative koje imaju pozitivan uticaj na lokalne zajednice, promovišući pravične uslove rada i unapređujući životne uslove u ruralnim područjima.

Svest potrošača: Sve više potrošača poklanja pažnju poreklu i održivosti proizvoda koje kupuju. Saradnja sa Alijansom kišnih šuma ne samo da odražava vrednosti kompanije Dr. Oetker, već i odgovara rastućoj svesti potrošača o važnosti podrške kompanijama koje teže održivom poslovanju.

Šire posmatrano, saradnja sa Rainforest Alliance nije samo poslovna obaveza već i moralna odgovornost koja oblikuje Dr. Oetker poslovanje ka održivijoj budućnosti. Kroz očuvanje šuma i podršku lokalnim zajednicama, postavljaju se standardi za odgovorno poslovanje i inspirišu druge kompanije da preduzmu slične korake ka očuvanju planete za buduće generacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.