NavMenu

APR pokrenuo prinudnu likvidaciju 3.581 privrednog društva po službenoj dužnosti

Izvor: eKapija Petak, 23.02.2024. 15:02
Komentari
Podeli
Iliustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Iliustracija
U Agenciji za privredne registre je od 7. do 12. februara pokrenut postupak prinudne likvidacije 3.581 privrednog društva. Nadležni Registrator nadležan za vođenje Registra privrednih subjekata je, po službenoj dužnosti, doneo akta o pokretanju postupka prinudne likvidacije i istovremeno objavio oglase o prinudnoj likvidaciji u trajanju od 60 dana, u skladu sa članom 547. stav 4. Zakona o privrednim društvima.

Rešenja registratora u papirnoj formi poslata su putem pošte na registrovane adrese sedišta privrednih društava, a elektronska forma registratorove odluke, zajedno sa oglasom o pokretanju prinudne likvidacije, objavlјeni su na internet stranici Agencije. Objavlјenim dokumentima pristupa se unosom matičnog broja ili poslovnog imena društva u pretraživače: Pretraga oglasa i obaveštenja za registrovane subjekte ili Pretraga privrednih društava.

Od dana objavlјivanja oglasa o prinudnoj likvidaciji, društvo ne može da registruje promene podataka u Registru privrednih subjekata.

Više informacija o statusu društva za vreme trajanja oglasa o prinudnoj likvidaciji objavlјeno je u vesti - Pokrenuta prinudna likvidacija 3.581 privrednog društva na internet stranici Agencije za privredne registre.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.