NavMenu

Formirana Radna grupa za unapređenje položaja zaposlenih u ustanovama kulture

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.02.2024. 14:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jack.Q/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije je na predlog ministarke kulture Maje Gojković, danas donela odluku o formiranju Radne grupe za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave, saopštilo je Ministarstvo kulture, a prenosi Vlada.

Zadatak Radne grupe je da obavi analizu postojećeg normativnog okvira, kojim se uređuju prava, položaj i plate zaposlenih u kulturi, kao i da sačini i podnese inicijativu za unapređenje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u kulturi nadležnim ministarstvima i Vladi.

- Formiranje Radne grupe predstavlja realizaciju dogovora iz decembra 2023. godine, i na osnovu tačke 3 Sporazuma o unapređenju materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u ustanovama kulture. U Radnu grupu se imenuju predstavnici Ministarstva kulture, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Generalnog sekretarijata Vlade - navodi se u saopštenju.

Takođe, u Radnoj grupi će biti i predstavnici Samostalnog sindikata kulture Srbije, Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija "Nezavisnost", a na predlog Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine, predstavnici Opere Srpskog narodnog pozorišta, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.