NavMenu

Kompanija Bambi investira 12 mil EUR u fabriku tokom ove godine - U planu da se utrostruči proizvodnja

Izvor: Beta Četvrtak, 22.02.2024. 10:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Bambi predstavila je Centar za istraživanje i razvoj (R&D) u okviru fabrike u Požarevcu, a u koji je uloženo 2,5 mil EUR. Tokom ove godine planirane su investicije u proširenje infrastrukture, uvođenje novih tehnologija, automatizaciju pakovanja i dolazak novih linija, vredne skoro 12 mil EUR.

Investicija od blizu 12 mil EUR biće, kako su saopštili, najveća pojedinačna investicija u istoriji kompanije.

Dodaje se da će Bambi imati mogućnost da uvostruči ili čak utrostruči sadašnju proizvodnju i omogući snabdevanje centralne Evrope.

Osim jedinstvenog Centra za R&D planirani su, kako je navedeno i radovi na proširenju infrastrukture, uvođenju novih tehnologija, automatizaciji pakovanja i dolasku novih linija, što je deo Master plana čija će realizacija doneti potpunu transformaciju kompanije.

Centar za istraživanje i razvoj, koji je sa radom je krenuo početkom 2023. godine prostire se na 1.400 m2 funkcionalnog prostora, a jedinstven je po mini proizvodnoj liniji koja omogućava veću fleksibilnost u razvoju novih proizvoda.

Planirano je, kako je navedeno i postavljanje solarnih panela u fabrici, kao i unapređenje energetske efikasnosti celokupne opreme i uvođenje hibridnih vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.