NavMenu

Počeli radovi na završetku izgradnje Rehabilitacionog i velnes centra u Rgoštu

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2024. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: EU PRO Plus)
U Knjaževcu su uz podršku Evropske unije (EU) počeli radovi na završetku izgradnje Rehabilitacionog i velnes centra u Rgoštu. Uz bespovratna sredstva u visini od preko 260.000 EUR koje je EU obezbedila preko programa EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, opština Knjaževac će unaprediti uslove za razvoj banjskog i zdravstvenog turizma.

Projekat u Rgoštu predviđa završetak radova na unutrašnjim, elektro i mašinskim instalacijama na Rehabilitacionom centru i banji "Banjica". Prvu fazu radova koja je uključivala građevinske radove, vodovod i kanalizaciju, kao i podno grejanje, finansirala je opština Knjaževac i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i završena je 2022. godine.

(Foto: EU PRO Plus)

- Ovaj rehabilitacioni i spa centar je smešten pored prirodnog izvorišta termo-mineralne vode i jedan je od najznačajnijih turističkih potencijala naše opštine. Uz značajnu podršku EU završićemo ovaj kompleks kako bismo privukli više turista u naš kraj, ali i uposlili naše sugrađane - rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac koja učestvuje u realizaciji projekta sa skoro 30.000 EUR. Kako je naveo, objekat centra se sastoji od dva povezana dela sa spa i velnes sadržajima, a biće opremljen tako da može da pruža usluge rehabilitacije i savremene fizikalne terapije.

U centru za rehabilitaciju su u toku radovi na instalacijama i postavljanju hidromasažnih kada, finske saune i parnog kupatila, a u narednom periodu će se sprovoditi radovi na grejanju i biće nabavljen nameštaj za objekat.

(Foto: EU PRO Plus)

Projekat u Knjaževcu je jedan od 20 projekta poslovne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od pet miliona evra. Projekti imaju za cilj da se poboljšaju konkurentnost na lokalnom nivou kroz unapređenje uslova za poslovanje i privlačenje novih investicija. Radovi podrazumevaju izgradnju ili rekonstrukciju i infrastrukturno opremanje industrijskih zona, turističkih lokacija, kao i izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.