NavMenu

Rušenje dela Pančevačkog mosta od Bogoslovije do reke i gradnja nove konstrukcije mogli bi da počnu sledeće godine

Izvor: RTS Utorak, 20.02.2024. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth)
Posle 60 godina, Pančevački most je konačno na listi prioriteta za rekonstrukciju. Prema najnovijim planovima, deo mosta od Bogoslovije do reke biće srušen, a ukoliko budu obezbeđena sredstva, radovi bi trebalo da počnu 2025. godine.

Za samo jedan sat u popodnevnom špicu gotovo 6.000 vozila pređe preko Pančevačkog mosta. Godinama se govori o njegovoj rekonstrukciji, ali upućeni tvrde da nikada nije bio na listi prioriteta.

U međuvremenu je doneta odluka da se vozilima težim od 12 tona zabrani prelazak preko mosta.

Pre petnaestak godina utvrđeno je da je Pančevačkom mostu potrebna hitna rekonstrukcija, međutim, do sada nije bilo većih radova. Rekonstruisan je samo deo kojim idu vozovi.

Stručnjaci su tada tvrdili da bi sanacija koštala više od 20 mil EUR. Novac nije obezbeđen, pa je popravljen samo manji deo mosta.


U toku tender za izradu projekta

Iz Puteva Srbije su još pre nekoliko godina rekli da će sanirati samo ono što bude neophodno kako bi saobraćaj mogao da funkcioniše.

Međutim, kako najavljuju iz ovog preduzeća, prema najnovijim planovima, deo Pančevačkog mosta, od Bogoslovije do reke, biće srušen i gradiće se novi.

U toku je tender za izradu projekta za dobijanje građevinske dozvole, a trebalo bi da radovi počnu sledeće godine, ako bude sredstava, kažu u Putevima Srbije.

- Sve će se raditi fazno i cilj je da se, pre nego što se krene rušenje pristupnih konstrukcija, urade sa obe strane jedan silazna i uzlazna rampa koje će se povezati sa postojećim sistemom gradskih ulica - objašnjava Miodrag Poledica, pomoćnik direktora JP Putevi Srbije.


Problem sa brojnim lokalima ispod mosta

Pančevački most je otvoren za saobraćaj 1935. godine, a srušen 1941, tokom rata. Obnovljen je pet godina kasnije.

Prilazne konstrukcija izgrađene su 60-tih godina prošlog veka i nikada nisu rekonstruisane. Nadležni će morati da reše i problem sa brojnim lokalima izgrađenim ispod mosta.

- Pre nego što krenemo radove i dobijemo građevinsku dozvolu, mi ćemo sa tim vlasnicima objekata videti ako je potrebno neke da eksproprišemo, a ako nije onda ih nećemo ni dirati - kaže Poledica.

Gradskim planom razvoja šinskog sistema, predviđen je prelazak tramvaja na banatsku stranu, tako da će projektanti i o tome morati da vode računa.

Nadležni procenjuju da bi novi deo mosta trebalo da bude otvoren krajem 2026. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.