NavMenu

Sloboda Mićalović, glumica - Daleko smo od Holivuda

Izvor: Blic Ponedeljak, 25.07.2011. 16:06
Komentari
Podeli

Sloboda i suprug Vojin ĆetkovićSloboda i suprug Vojin Ćetković

Sloboda Mićalović, ostvarena glumica i majka, priprema rolu mlade raspuštenice koju će igrati u nastavku serije "Sva ta ravnica", čije emitovanje se očekuje pod promenjenim nazivom "Jagodići" krajem oktobra na RTS-u. Pored Mićalovićeve, u glumačkoj postavi su Gordan Kičić, Dragan Nikolić, Ivan Bosiljčić, Gorica Popović, Vojin Ćetković, Stevan Gardinovački i Radoslav Milenković.

- U ovom serijalu uvode me kao Aidu, koja će u narednih 12-13 epizoda postati glavni ženski lik. Tumačim Aidu koja se zaljubljuje u Jovana Jagodića, kojeg glumi Dejan Lutkić, ali nailazi na otpor kada je on u pitanju, tako da se bori za njegovu ljubav. U jednom trenutku će možda i uspeti da zameni Milicu, a možda i ne. To ne mogu da otkrivam. Uloga nove žene koja će se pojaviti u Jovanovom životu mi se mnogo dopada, ali ono što mi se najviše dopada jeste to što ću biti deo ekipe prošlog serijala. Cela priča će poprimiti jednu novu notu, s obzirom na to da je serija prebačena na RTS.

Pored "Jagodića", igrali ste i u seriji "Nepobedivo srce", gde tumačite lik bogate naslednice direktora i vlasnika banke, gde vam je direktan partner Ivan Bosiljčić. Da li pamtite neku anegdotu sa zajedničkog seta?

- Nikada neću zaboraviti taj dan kad su nam doveli ludu kobilu sa kojom je trebalo da se izborimo. Prvo sam morala da popijem lek za smirenje da bih mogla da je uzjašem jer je bila besna, a mi nismo tako revnosni jahači, pa je to bilo, najblaže rečeno, za skrivenu kameru. Bilo je strašno. Na kraju je ispalo odlično.

Kako ste preživeli?

- Preživela sam tako što me je Šotra pitao "Je l’ možeš?", ja sam rekla da mogu jer prosto kod nas glumaca reč "ne" ne postoji. Bio je tu čovek koji je pazio na to da sve prođe u redu, ali moj strah je bio veći od toga. Boske je hrabro prvi zakoračio, uzjahao je kobilu, tako da pošto je on "pripitomio", moj strah je nestao.

Delovi serije snimani su i u Parizu...

- Proveli smo divnih pet dana u francuskoj prestonici, gde smo snimili divne znamenitosti. Prvi put sam posetila Pariz i bukvalno svaka sitnica mi je ostala u sećanju, a posebno duge šetnje sa Zdravkom Šotrom i njegovom suprugom, koji poznaju Pariz kao Beograd. Pešaka smo obilazili grad. Desilo se da smo šetali šest sati u kontinuitetu, što je zadivljujuće kada je Šotra u pitanju. Najviše mi se dopao Monmartr. To je mesto gde bih mogla sutra da se preselim zato što je to grad koji odiše umetnošću, mesto najvećih slikara i kao takav zaista je poseban.

Sloboda i suprug Vojin ĆetkovićSloboda i suprug Vojin Ćetković


Da li je lako biti glumica i majka?

- Nije lako, ali uz dobru organizaciju sve se postiže. Najmanje vremena mi ostaje za mene. Ne kajem se zbog toga, jer se trudim da mi vreme provedeno sa ćerkicama bude najlepše moguće. Na taj način napunim baterije i dobijem neku neku novu energiju koja mi je potrbna da izdržim na poslu. Bilo mi je naporno dok sam snimala seriju "Nepobedivo srce", jer sam spavala po tri sata. Baš je bilo teško i napeto, ali uz pomoć Vojina, moje mame i Rade, koja nam čuva decu, uspeli smo da se organizujemo. Hvala bogu, imam dve vesele i zdrave devojčice, tako da se sve da izdržati

Liče li Vera i Mila?

- Vera i Mila ne liče ni fizički ni karakterno. Postoji neka sličnost, vidi se da su sestre, ali niko ne bi rekao da su bliznakinje a da ne vidi da su iste visine. Mila podseća na mene kad sam bila beba, a karakter joj je pomešan, možda malo više moj, ali ima i dosta Vojinovog, dok je Vera sto posto Vojin, ima samo moj prćasti nos. To je sve što ima moje zasada. Progovorile su, pričaju po reč, dve, tri, ja ih razumem, ali njih dve imaju i svoj neki blizanački jezik kojim komuniciraju. Obema im je prva izgovorena reč bila "tata", što potvrđuje da su devojčice "zaljubljene" u očeve. Vojin je ponosan otac u svakom smislu.

Da li planirate proširenje porodice?

- Zašto da ne? Zasad ne, ali u nekom trenutku bilo bi lepo da Vera i Mila dobiju brata. Videćemo, ako je tako suđeno, biće treće, pa muško.

Sloboda i suprug Vojin ĆetkovićSloboda i suprug Vojin Ćetković

Koliko ste se snašli u ulozi roditelja?

- Još uvek se snalazim, to je potpuno nov teren koji opipavam iz faze u fazu kako deca rastu. Spram njihovih prohteva upoznajem i sebe i njih i tako se i ponašam. Čini mi se da su stigle u pravom trenutku i mogu da kažem da nisam uplašena. U početku sam bila jako uplašena, ali sad sam mirna, stabilna i opuštenija u ulozi majke.

Koliko vas je majčinstvo promenilo?

- Osećam se mnogo bogatije i mirnije. Životni prioritet su mi se promenili. Ranije sam radila ovaj posao sa puno straha i nemira, a sada sam sigurnija i stabilnija. Važna mi je gluma, ali je sada dobila neku drugu boju. Mnogo je lepše iznositi uloge sada kada sam sigurnija. Tome su doprinele i godine i iskustvo. Jako je teško biti mlada glumica i nikada se ne bih vratila u period s početka karijere. Ne zavidim mladim glumicama ni najmanje jer znam koliko im je teško.

Da li vam nešto posebno nedostaje iz devojačkog perioda?

- Ništa mi ne nedostaje, osim kontinuiranog sna. Kad bih mogla da odspavam šest sati u kontinuitetu, bila bih zadovoljna.

Daleko smo od Holivuda

- Zaista ne mogu da komentarišem tuđe honorare jer u ovom haosu od vremena i nemanja nema smisla uplitati se u takve priče. U kulturi nikad nisu cvetale ruže, tako da ne cvetaju ni sada. Dokle god je državi kultura na poslednjem mestu, neukusno je praviti liste najplaćenijih glumaca. Daleko smo od Holivuda.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 25.07.2011.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.