NavMenu

Ove godine počeće rekonstrukcija prečistača otpadnih voda u Pećincima

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.02.2024. 13:11
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine)
Ove godine će, kroz projekat Ministarstva zaštite životne sredine, početi rekonstrukcija prečistača otpadnih voda u Pećincima. To je jedan od razloga da se ubrza izgradnja kanalizacije koja ka njemu gravitira, jer je to preduslov da postrojenje radi u punom kapacitetu, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović koja je obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci.

Trenutno se gradi 63,5 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u četiri naselja u opštini Pećinci - Ogar, Brestač, Prhovo i Popinci.

- Drago mi je što sam se uverila da na terenu ima puno radnika i da se intenzivno radi. Ovaj projekat nam je izuzetno važan i zato što će po njegovoj realizaciji koja je za Ogar i Brestač planirana u novembru 2025. godine, a za naselja Prhovo i Popinci već krajem ove godine, oko 1.200 domaćinstava iz tih naselja moći da se priključi na kanalizaciju. Razgovarala sam i sa građanima koji godinama već čekaju kanalizaciju, takođe brinu i nadgledaju radove. Oni su pripremili ceo beton, deo ispred svojih kuća, kako bi mogli da se što lakše priključe na kanalizacionu mrežu i nadam se da će to učiniti odmah po završetku radova - navela je Vujović.

Ministarka je poručila da će se uskoro krenuti i izgradnja 14 kilometara kanalizacione mreže i u naselju Deč u Pećincima.

- Projekti izgradnje kanalizacione mreže, uključujući i projekat u naselju Deč čija realizacija će uskoro početi, deo su plana Srbija 2027. Nadam se da će radovi biti završeni i pre ugovorenog roka - rekla je Vujović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Pošta Srbije pokrenula novu internet prodavnicu ePost Shop

Pošta Srbije saopštila je danas da je pokrenula novu elektronsku prodavnicu ePost Shop, što je njena druga elektronska komercijalna usluga za tri godine. Elektronske prodavnice, kako je istaknuto, omogućavaju brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu poštanskih i komercijalnih proizvoda. Prodavnici se pristupa na internet stranici https://epostshop.posta.rs, a usluge prodaje robe na daljinu pružaju se fizičkim i pravnim licima na teritoriji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.