NavMenu

Na listi najjeftinijih gradova Evrope za rad na daljinu nalazi se i jedan iz Srbije

Izvor: Klix Ponedeljak, 19.02.2024. 12:12
Komentari
Podeli
Niš (Foto: Shutterstock/stoyanh)Niš
U vreme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gde je u Evropi najjeftinije (i najskuplje) mesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbednost mesta, i svakoj destinaciji dao ocenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mesečno, a da je hrana van kuće takođe super jeftina – prosečan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Takođe, na listi su se našli i Skoplje i Niš.

1. Tuzla, Bosna i Hercegovina

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Severna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Pošta Srbije pokrenula novu internet prodavnicu ePost Shop

Pošta Srbije saopštila je danas da je pokrenula novu elektronsku prodavnicu ePost Shop, što je njena druga elektronska komercijalna usluga za tri godine. Elektronske prodavnice, kako je istaknuto, omogućavaju brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu poštanskih i komercijalnih proizvoda. Prodavnici se pristupa na internet stranici https://epostshop.posta.rs, a usluge prodaje robe na daljinu pružaju se fizičkim i pravnim licima na teritoriji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.