NavMenu

Na listi najjeftinijih gradova Evrope za rad na daljinu nalazi se i jedan iz Srbije

Izvor: Klix Ponedeljak, 19.02.2024. 12:12
Komentari
Podeli
Niš (Foto: Shutterstock/stoyanh)Niš
U vreme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gde je u Evropi najjeftinije (i najskuplje) mesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbednost mesta, i svakoj destinaciji dao ocenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mesečno, a da je hrana van kuće takođe super jeftina – prosečan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Takođe, na listi su se našli i Skoplje i Niš.

1. Tuzla, Bosna i Hercegovina

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Severna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.