NavMenu

Gradnja bazena u Futogu gotova za nekoliko nedelja

Izvor: Radio 021 Petak, 16.02.2024. 10:39
Komentari
Podeli
(Foto: AG Institut)
Gradnja bazena u Futogu biće završena za nekoliko nedelja, dva meseca od planiranog roka za završetak radova, saznaje 021.rs.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kažu da je izgradnja sportskog kompleksa u Futogu u završnoj fazi. Radovi su počeli marta 2022, a planirani završetak je bio kraj 2023. godine.

Za radove vredne 1,8 milijardi dinara Novi Sad je uzeo kredit. Iako većih kašnjenja nije bilo, građani su svedočili o tome da povremeno na gradilištu nije bilo radnika, što su iz lokalne vlasti negirali.

Ipak, na kraju se ispostavlja da je rok probijen, te da će sportski kompleks biti završen krajem februara ili početkom marta, navodi 021.rs.

- U toku je provera vodne propusnosti bazenske školjke. Nakon toga će se pristupiti polaganju keramike u bazenskoj školjci. U toku su i završni radovi na enterijeru koji podrazumevaju oblaganje instalacionih šahtova, betoniranje temelja pristupnog stepeništa, montaža sedalica na tribinama i dr. Na saobraćajnim površinama, kao i na sportskim terenima, izveden je sloj BNS-a, kao i popločanje na pešačkim površinama. Montirane su svetiljke javne rasvete, a narednih dana će biti postavljena saobraćajna signalizacija. Posađeno je šiblje u planiranim zonama i izvršen je navoz humusa na površine koje će biti obogaćene zelenilom - navode u Upravi za 021.rs.

Dodaju i da, kada se govori o rokovima, treba uzeti u obzir "mirovanja roka" u određenim fazama izrade tehničke dokumentacije i obavljanja kontrole, kao i vreme potrebno za završetak izgradnje infrastrukturnih priključaka, što je preduslov za tehnički prijem objekta.


U UGZI navode da su priključci u nadležnosti javnih i javno-komunalnih preduzeća i izvodiće se u skladu sa njihovom planiranom dinamikom i ugovornim obavezama.

U Upravi kažu da će, kada se za nekoliko nedelja završe svi pomenuti radovi, definisati rokovi za pripremu objekta za dobijanje pozitivnog mišljenja tehničkog prijema i ishodovanje upotrebne dozvole.

Bazen u Futogu je jednospratni objekat sa oko 5.000 kvadratnih metara.

Objekat će sadržati olimpijski bazen i dva mala dečija bazena, deo sa teretanom, kao i tribine u dužini olimpijskog bazena, kafić i drugi prateći sadržaji.

Takođe, pored treba da budu otvoreni sportski tereni koji će imati dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, zatim dečije igralište i teretanu na otvorenom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Visual Art Studio iz Novog Sada ponudio najbolje idejno rešenje za novu sportsku halu u Subotici (FOTO)

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz Biroa za projektovanje i dizajn enterijera Visual Art Studio iz Novog Sada proglašen je najboljim na Konkursu za dizajn i izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici. Prva nagrada dodeljuje se u bruto iznosu od 1.500.000 dinara. Kako se navodi u obrazloženju žirija, prvonagrađeni rad se izdvojio kompaktnom formom koja balansira između jednostavnosti i snažnog estetskog izraza

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.