NavMenu

Mart 2006, Konferencija "Tržište nekretnina u Jugoistočnoj Evropi" - prvi dan

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.03.2006. 16:28
Komentari
Podeli

Erik StegerErik Steger

Prvi dan konferencije, u organizaciji Ekonomsit Media Grupe, održan je 29.03.2006 u Skupštini grada Beograda. Okupio je stvarno najzanačajnije aktere tržišta nekretnina u Evropi, a uvodničari su bili vrlo zanimljivi sagovornici.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, koji je, naravno, pozvao sve prisutne da - investiraju u Beograd.

Erik StegerErik Steger
(Nenad Bogdanović)

Ministar Milan Parivodić (Ministarstvo za međunarodne ekonomske odnose) je potom predstavio najnovije promene u zakonodavstvu i inicijative Vlade Srbije na privlačenju stranih investicija.

Erik StegerErik Steger
(Milan Parivodić)

Philip Bay (Filip Bej) iz Colliers International-a, odlični poznavalac Balkana, a sada i prilika u Beogradu, dao je vrlo zanimljiv pregled najnovijih trendova i dešavanja u regionu i o tome kojim redosledom ulaze investitori u regionu - iz Izraela, Rusije, Grčke, bivših YU republika, EU...

Erik StegerErik Steger
(Philip Bay)

Veliki poznavalac evropskog, a poebnog britanskog tržišta nekretnina, Harry Hendelsman iz Manhattan Loft UK je delio savete - šta vlade treba da učine kako bi se povećali prihodi od nekretnina.

Erik StegerErik Steger
(Harry Handelsman)

Erik Steger, partner u Wolf Theiss Austrija, je dao prikaz kakvi su problemi prava na zemljište i imovinu u zemljama regiona - i koliko je ko to pametno rešio.

Erik StegerErik Steger

Na kraju, skupu se obratio Miloš Vučković (partner SEE Legal, advokatska kancelarija Karanović&Nikolić) i komentarisao regulativu koja je uvedena kao podsticaj razvoju tržišta nekretnina.

Slušaoci su pažljivo slušali, a potom postavljali laka i manje laka pitanja .

Erik StegerErik Steger

Erik StegerErik Steger

Potom je Verano invest pripredio koktel, a Wolf Theiss je starim i novim gostima Beograda pripredio lepo veče na Kalemegdanskoj terasi.

Erik StegerErik Steger

Erik StegerErik Steger

Erik StegerErik Steger

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.