NavMenu

DIDS 12. marta u Domu omladine u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 13.02.2024. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: RNIDS)
Tradicionalni Dan internet domena Srbije održaće se u utorak, 12. marta 2024. u Domu omladine u Beogradu.

DIDS 2024 će svojim temama, predavačima, panelistima i učesnicima duboko zaći u aktuelnu oblast veštačke inteligencije (AI).

Organizator, Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)", ovogodišnji događaj održava pod sloganom "Budućnost je sada", čime se ističe činjenica da fenomeni nekada rezervisani za domen naučne fantastike postaju sve prisutnija stvarnost.

Vodeći predavači i panelisti neće izostati ni u ovogodišnjem izdanju DIDS konferencije.

Izdvajamo keynote obraćanje dr Emili Roberts koja je doktorirala u oblasti AI i mašinskog učenja, a koja će nam govoriti o borbi protiv sajber uznemiravanja u eri dubokog lažiranja (deepfake).

Predavanje "Psihološka dinamika društvenog inženjeringa" Ine Poljak osvrnuće se na to kako socijalni inženjering može biti fascinantan način zloupotrebe tehnologije i psihologije, kako se pripremiti na rizike i odbraniti od manipulacija.

Ekipi eminentnih predavača pridružiće se Voja Žanetić sa keynote predavanjem "Ka finalu velike promene" u kome će nam pričati o tome kako AI menja svet.

Pod moderacijom Slobodana Markovića, digitalnog savetnika pri UNDP-u i Marijane Borković iz marketing tima u RNIDS-u, održaće se AI panel sa sagovornicima: Danetom Blačićem, Danijelom Miloševićem, Đorđem Krivokapićem i Milošem Skokićem. Oni će, svako iz svoje vizure (tehnologija, pravo, marketing), učesnicima konferencije približiti probleme u vezi sa veštačkom inteligencijom, kao i njen značaj u realnom poslovnom i opštem društvenom okruženju, sa posebnim osvrtom na kreativnu stranu AI priče.

Deo događaja rezervisan je za predstavljanje rezultata istraživanja o prevenciji onlajn bezbednosnih rizika za mala i srednja preduzeća, kao i za priču o uspehu projekta "Lokalac na internetu".


Kao i do sada, skup podržava prisustvo i širenje ćirilice na domaćem internetu –ovog puta biće održan panel sa temom "Ćirilica u brendingu"koji će moderirati prof. dr Slavica Cicvarić Kostić, a sagovornici će joj biti: Jana Ošorlić, Dušan Simić, Slavoljub Stanković i Slavimir Futro. Nakon toga ćeDušan Stojičević održati predavanje "Ćirilica na internetu – za i protiv ".

DIDS 2024 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala.

Prisustvo konferenciji je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, registracija posetilaca putem DIDS sajta je obavezna.

eKapija je medijski sponzor događaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.