NavMenu

FeedbackHero je jedinstveni HR softver u našoj zemlji - Brža i efikasnija evaluacija zaposlenih

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 12.02.2024. 12:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Kinga)Ilustracija
Evaluacija zaposlenih u kompanijama jedan je od najboljih pokazatelja koji pružaju najvažniju informaciju kako određena firma posluje, odnosno, kakva je atmosfera među radnicima, koliko su napredovali i da li su ispunili uslove za povišicu ili promenu pozicije.

Podrobnim ispitivanjem i testiranjem kolega i šefova uglavnom se bave psiholozi i ostali stručnjaci za ljudske resurse osposobljeni za dovođenje zaposlenih i njihov dalji tretman u matičnoj kompaniji.

U zavisnosti od broja zaposlenih taj proces može da bude dugotrajan, pa je mnogim kompanijama neophodno da izdvoje više od tri meseca kako bi uradile kompletno istraživanje među svim zaposlenima. Zbog toga je kompanija Bee IT odlučila da kreira softver po uzoru na slične koji se već proizvode na inostranom tržištu, a uz pomoć kojeg bi testiranje programera i članova njihovog tima bilo brže i efikasnije.

Кompanija Bee IT, koja posluje u Novom Sadu sedam godina, radila je isključivo na projektima klijenata na stranom i domaćem tržištu (outsourcing kompanija), a sada je najviše angažovana u kreiranju sopstvenog HR softvera, koji je trenutno jedinstven u našoj zemlji.

- Kako se desila velika kriza koja je snažno pogodila IT sektor, mnoge kompanije su morale da smanje svoje troškove, dok je dosta njih i prestalo da radi. Želeli smo da pronađemo drugi izvor prihoda, a ujedno se javila potreba za bržim testiranjem novih, ali i iskusnijih kolega. Tako je nastao softver koji se danas zove "FeedbackHero", otvoren za sve IT kompanije, ali i za druga veća i manja preduzeća - ističe za Dnevnik marketing menadžer novosadske kompanije Bee IT Milica Kujundžić.

________________________________________________________________________________________________________________
Do boljih uslova rada

Softver "FeedbackHero" programiran je na dva jezika, engleskom i srpskom, te je prilagođen za sve vrste kompanija u Srbiji koje posluju na domaćem i stranom tržištu.

- Taj softver je neophodan u zavisnosti od toga koliko je određenoj kompaniji važna oblast ljudskih resursa i koliko ona smatra da su strateški važni. Takva tehnologija najvažnija je za IT sektor, zato što su pre pandemije programeri bili najviše traženi, pa je bila potrebna selekcija. Sada, posle krize, važno je zadržati sve te ljude, održati s njima dobar kontakt i ponuditi što bolje uslove za rad. Ukoliko bi se koristio HR softver, i kompanije i njihovi zaposleni, kao i spoljni saradnici, bili bi mnogo zadovoljniji - smatra Kujundžićeva.
________________________________________________________________________________________________________________

Od samog osnivanja proveravaju stanje među zaposlenim tako što dvaput godišnje testiraju njihova znanja, veštine, prilagođavanje u radnoj sredini i druge stručne karakteristike (tzv. "360 feedback review"), pomoću upitnika koji najpre popunjava zaposleni, a nakon njega četvoro kolega ili menadžera po odabiru samog radnika (ili stručnjaka za ljudske resurse, ukoliko je potrebna korekcija).

- U ove svrhe ranije su uglavnom korišćene eksel tabele, na kojim je lako moglo da se pogreši, a njihovo ispravljanje oduzimalo je dosta vremena. Iako HR softver omogućava brže testiranje kolega, njegova primena u određenoj kompaniji neće uticati na smanjenje zaposlenih u sektoru za ljudske resurse, a usavršavanje psihologa će biti potrebnije više nego ikad. Do sada smo uradili testiranja sa oko 200 stručnjaka i menadžera za ljudske resurse, tako da je sve više njih upoznato sa novom tehnologijom koja će doprineti bržoj evaluaciji radnika - navela je Milica Kujundžić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.02.2024.  |  Agro, Finansije

Srpska prehrambena industrija potpisala ugovore vredne 11 mil EUR na sajmu Gulfood 2024 u Dubaiju

Više od 2.200 sastanaka u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, osam potpisanih predugovora i ugovora, novi izvozni poslovi vredni preko 11 mil EUR, prvi su rezultati učešća kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Gulfood 2024 koji je održan u Dubaiju, saopštila je Privredna komora. Na ovoj prestižnoj smotri svetskih proizvođača hrane, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.