NavMenu

Jovanović: Održavanje GS Postevrope u Beogradu velika šansa za domaći poštanski sektor

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.02.2024. 12:55
Komentari
Podeli
(Foto: Belgrade_City/Pixabay)
Pošta Srbije biće domaćin 40. generalne skupštine Postevrope i taj skup biće idealna prilika za našu zemlju da predstavi svoj pun potencijal i učestvuje u razvoju inovativnih rešenja u poštanskom sektoru, naveo je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović koji se sastao danas sa predstavnicima delegacije Javnih poštanskih operatora Evrope – Postevrope, koju predvodi generalni sekretar te asocijacije Boton Sebeni.

Kako je Jovanović istakao, Srbija je za veoma kratak period postala evropski centar inovacija i mesto gde se osmišljavaju nove ideje.

- Ulaganjem u digitalnu transformaciju i infrastrukturu, kao i razvoj elektronske uprave, uspeli smo da postanemo IT lider u regionu. Resorno ministarstvo sa pažnjom prati trendove i primenu digitalizacije u razvoju poštanske tehnologije i spremno je da, kroz izmene Zakona o poštanskim uslugama tokom 2024. godine, dodatno unapredi ovaj, inače veoma dinamičan, sektor u Srbiji - ukazao je Jovanović.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici JP Pošta Srbije, razgovaralo se i o organizacionim pripremama za predstojeću Generalnu skupštinu Postevrope, koja će se 16. oktobra održati u Beogradu. Postevropa predstavlja asocijaciju javnih poštanskih operatora Evrope, koja svojim delovanjem nastoji da izgradi zajedničku platformu na kojoj će počivati poštanska mreža udruženih poštanskih operatora, sa zadatkom da pomogne svojim članovima kroz razvoj, inovacije i primenu novih tehnologija.

Pošta Srbije je punopravni član ove asocijacije od 2003. godine i tokom tog perioda je učestvovala u nizu zajedničkih projekata u oblasti izmene poštanske regulative, održivosti univerzalne poštanske usluge, odnosa sa regulatornim organima, primene standarda, kao i u nizu radionica i sastanaka vezanih za e-trgovinu, odnose sa carinom i druga operativna pitanja od interesa za sve javne operatore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.