NavMenu

Telekom Crne Gore prodat mađarskom Telekomu,114 mil EUR, novac se ulaže u izgradnju auto puta na Severu Republike

Izvor: eKapija Utorak, 15.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Predstavnici vlade Crne Gore i mađarskog "Mađar Telekom" potpisali su u  Podgorici ugovor o prodaji 51 % akcija  Telekoma  Crne Gore za 114 mil EUR. "Mađar Telekom" obavezao se da će u narednih  5 godina u tu telekomunikacijsku kompaniju investirati oko 67 mil EUR i to najviše u razvoj mobilne telefonije.

 

Novac od prodaje Telekoma biće uložen u izgradnju autoputa od Podgorice ka severu Crne Gore i za otvaranje novih radnih mesta.

 

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.